Τραχανάς με γάλα και φέτα

Είναι ένα γεύμα που όλοι έχουμε δοκιμάσει στην παιδική ηλικία. Αρκετοί δεν το έχουν καταναλώσει για περισσότερες από δύο ή και τρεις δεκαετίες. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να το ετοιμάσετε για τα παιδιά σας. Είναι ένα παραδοσιακό και ιδιαίτερα θρεπτικό γεύμα. Δεν χρειάζεται να το αλέσετε, αφού δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο πνιγμού, ενώ παράλληλα, τα μικρά κομμάτια που περιέχει, αναγκάζουν το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα γεύματά του.

Τραχανάς με γάλα και φέτα

Υλικά

  • 50 γραμμάρια γλυκός τραχανάς
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 50 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Παρασκευή

  • Βάζετε το νερό να βράσει σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε τον τραχανά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτετε το γάλα και το λάδι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
  • Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο ή μπολ.
  • Τρίβετε τη φέτα και την ρίχνετε από πάνω.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!

Οι βραβευμένες, ελληνικές πάνες Babylino Sensitive

Οι βραβευμένες, ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι η επιλογή που μπορείτε να εμπιστεύεστε για τη φροντίδα του μωρού σας, από την πρώτη μέρα!
Εξασφαλίζουν όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα με απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.