Μπιφτέκια από φακές

Είναι μία πολύ αγαπητή συνταγή στα παιδιά. Συχνά μπορεί να μην γνωρίζουν ότι προέρχονται από φακές. Είναι όμως σκόπιμο, εφόσον δεν τις απεχθάνονται, να τα ενημερώνετε για τις επιλογές σας και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος κατανάλωσης κάθε τροφίμου. Από θρεπτικής άποψης, οι φακές αποτελούν μία πηγή σιδήρου, αλλά ο σίδηρος που περιέχουν είναι μη αίμης και δεν είναι το ίδιο βιοδιαθέσιμος, όπως εκείνος από τα ζωικά προϊόντα.

Μπιφτέκια από φακές

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένες φακές
  • 1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας
  • 1 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας
  • ½ φλιτζάνι σησάμι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιζτάνι τυρί ρικότα ή κατίκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

 

Παρασκευή

  • Προθερμάνετε τον φούνρο στους 180ο κελσίου. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Με βρεγμένα χέρια φτιάξτε μέτρια σε μέγεθος μπιφτέκια και ακουμπήστε τα στο ταψί.
  • Ψήστε τα για 30 λεπτά.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!

Οι βραβευμένες, ελληνικές πάνες Babylino Sensitive

Οι βραβευμένες, ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι η επιλογή που μπορείτε να εμπιστεύεστε για τη φροντίδα του μωρού σας, από την πρώτη μέρα!
Εξασφαλίζουν όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα με απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.