Fëmija

Αντιμετωπίστε την δυσκοιλιότητα
Fëmijët që vuajnë nga kapsllëku manifestojnë jashtëqitje të rralla, çdo 5-6 ditë dhe në formë shumë të ngurtë. Gjithsesi ky problem mund të ndodhë edhe në jashtëqitjen e përditshme që paraqesin formë të fortë dhe të thatë. Ky është një fenomen i rrallë për bebet që ushqehen me gji, pasi qumështi i...
Μάθετε για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι (Νεανικός Διαβήτης)
Nëse fëmija yt është diagnostifikuar së fundmi me Diabet Mellitus, sigurisht që do të ndiheni sikur po ju lëviz toka nën këmbë! Gjithsesi duhet ta dini se Diabeti Mellitus nuk është gjendje e rrallë. Ai prek një numër të konsiderueshëm fëmijësh që mund të trajtohen efektivisht.
Παιδική παχυσαρκία: Η σύγχρονη επιδημία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε
Deri pak vite më parë, obeziteti tek fëmijët nuk ka qenë problem në shëndetësinë publike përgjithësisht në Evropë. Në dekadën e fundit, disa organizata kanë matur shkallën e obezitetit tek fëmijët në Greqi. Shoqata Mjekësore Greke për Obezitetin, Departamenti i Shkencës së Ushqimit dhe Dietës në...
Χοληστερίνη στην παιδική ηλικία: μήπως πρέπει να δώσουμε προσοχή;
Informacion i përgjithshëm Shumica e prindërve nuk vlerësojnë nivelet e kolesterolit tek fëmijët. Gjithsesi, nivelet e larta të kolesterolit janë faktor i lartë predispozite për sëmundjet kardiovaskulare. Në të vërtetë, shumë studime lidhin sëmundjet kardiovaskulare me fëmijërinë. Kjo nënkuptohet...
Προσέξτε τις μερίδες - αντιμετωπίστε την παχυσαρκία
Obeziteti tek fëmijët është mjaft i lartë. Sipas një studimi të Institutit Grek të Ushqimit, 1 në 3 fëmijë është mbipeshë dhe 1 në 5 është obez. Efektet e mbipeshës në shëndetin fizik dhe mendor të fëmijës e në vijim kur të rritet janë tejet serioze.
Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε
Ndërsa fëmija juaj rritet, zakonisht ju pëlqen kur provon ushqim nga pjata jote. Padyshim që do të keni dyshimet tuaja nëse fëmija juaj duhet të provojë diçka të orfuar nga gjyshi apo gjyshja. Sidoqoftë, ti sërish dëshiron t’i ofrosh fëmijës tënd një gamë të gjerë ushqimesh, për kënaqësi dhe ushqim...
Όταν έρχεται η ώρα του γλυκού
Për fëmijët ngrënia e ëmbëlsirave është pjesë e dietës së tyre. Është kënaqësi, e cila nëse ndalohet, mund të bëhet dhe më e fortë. Sidoqoftë duhet të mbani parasysh që ato janë trajtime të ëmbla dhe për këtë arsye sasia e tyre duhet të kontrollohet. Para se të arrihet kjo pikë, së pari ne duhet të...
Κίνδυνος πνιγμού στα παιδιά. Μάθετε πώς να τον αποφύγετε
Bllokimet në traktin respirator në sistemin respirator të fëmijëve nuk janë të rralla. Është një aksident që mund të ndodhë e të kalohet nëse jeni i qetë dhe sigurisht i informuar. Fëmijët deri në 3 vjeç janë në rrezik më të madh, përderisa në këtë moshë ata kanë tendencën për të futur në gojë...
Πρέπει τα παιδιά να καταναλώνουν ψάρια;
Peshku është ushqim me shumë vlera ushqyese, si në fakt dhe në mendjen e konsumatorëve. Është burim i lartë i proteinave të vlefshme biologjike dhe acideve yndyrore omega-3. Acidet yndyrore omega-3 quhen gjithashtu acidet kryesore yndyrore dhe marrja e duhur nga foshnjat e fëmijët lidhet me...
Λύστε το αίνιγμα των λαχανικών
Prezantimi i perimeve në dietën ditore të fëmijëve është tejet i rëndësishëm. Udhëzimet e të gjitha instancave zyrtare janë strikte kur bëhet fjalë për konsumin e tre porcioneve perime në ditë; po edhe po aq i fortë është dhe refuzimi i fëmijëve për të mos i ngrënë ato. Shumë studime tregojnë se...
Fëmija | Babylino

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.