Foshnja

Φροντίδα
Masazhi për bebet është një praktikë e lashtë e praktikuar në shumë vende të Afrikës dhe Azisë. Do të forcojë marrëdhënien tënde me beben, ndërsa ndihmon në shenjat e komunikimit jo verbal.
Κολικοί
Bebet zakonisht kanë dhembje barku nga java e dytë në javën e katërt të jetës së tyre. Kur ndodh kjo, ata qajnë pa pushim, duke tendosur apo mbledhur këmbët dhe duke lëshuar gazra. Ato mund të kenë të qara të rregullta që përkeqësohen në mbasdite.
Îmbăierea - Κεντρική Εικόνα
Bebja ka nevojë për banjë çdo ditë, që nga dita e parë e lindjes.
Schimbarea scutecelor noaptea - Κεντρική Εικόνα
Ndërrimi i pelenës gjatë natës është proces i vështirë si për ty dhe për beben.
Βρεφική Πάνα
Ndërrimi i pelenës mund të duket në pamje të parë një gjë e vështirë për tu bërë në një trup kaq të vogël… shumë shpejt, gjithsesi do ta shikosh që është me të vërtetë e thjeshtë! Do të ndërroni beben kaq herë gjatë ditës saqë shpejt kjo do të bëhet e lehtë.
Πότε πρέπει να αλλάξετε μέγεθος πάνας
Të gjithë foshnjat nuk kanë të njëjtin fizik dhe zhvillim dhe ndërsa rriten, struktura e trupit të tyre ndryshon edhe më shumë. Pra, ne zgjedhim pelenat sipas fizikut të foshnjës, peshës së tij dhe jo moshës së tij dhe kjo është arsyeja pse madhësitë e pelenave mbivendosen në kilogramë.
Εξανθήματα στην περιοχή της πάνας
Acarimet nga pelenat nuk kanë gjithmonë të njëjtën formë.
Αλλαγή της πάνας και ασφάλεια
Për të ndërruar pelenën e fëmijës mund të përdorni një mobilje – një tavolinë për ndërrimin e bebes ose një sipërfaqe të mbuluar me pecetë për ndërrimin.
Θηλασμός
Ushqyerja me gji është akt emocional i lidhjes mes bebes dhe nënës së tij. Kontakti fizik, delikatesa, “shija” e nënës, vështrimi i saj i ëmbël ofrojnë afeksionin dhe sigurinë e domosdoshme për zhvillimin emocional të bebes.
Παιχνίδι για νεογέννητα
Në muajt e parë të jetës, përpara se të mësojë si të mbajë lodrat në duar apo të ulet, bebja jote do t’i vlerësojë gjërat që vëzhgon me sy dhe përmes tingujve që do të dëgjojë. Shikimi i saj do të jetë i paqartë fillimisht dhe do të fokusohet në gjëra që janë në distancë nga 22 në 35 cm nga sytë...