Kalendari i shtatzanisë

4η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 0.36 deri në 1mm Urime në javën e 4rt të shtatzanisë! Për të qenë të sinqertë kanë kaluar jo më shumë se 2 javë të shtatzanisë nga koha kur… Spermatozoidi “fitues” i të dashurit tënd, mundi 350 000 000 konkurrentë për të takuar dashurinë e jetës së tij, që është veza...
5η Εβδομάδα
LE TË MATEMI Madhësia e bebes: 1.25 mm E ke kuptuar që je shtatzanë apo akoma jo? Sepse në brendësi të mitrës tënde fetusi rritet me shpejtësi marramendëse! Tani ai përbëhet nga tre shtresa: ektodermi, mesodermi dhe endodermi të cilat më vonë do të krijojnë të gjitha organet dhe indet. Tubi neural...
6η Εβδομάδα
LE TË MATEMI Madhësia e bebes: 2-4 mm Mund të jesh në javën e 6-të shtatzanisë, por bebja është tashmë fetus 1 muajsh! Jemi një muaj pas ditës së konceptimit dhe kanë ndodhur kaq shumë. Ja të shohim: Zhvillime të mëdha kanë ndodhur gjatë kësaj jave. Hunda, goja dhe veshët e bebes kanë nisur të...
7η Εβδομάδα
LE TË MATEMI Madhësia e bebes: 4-5 mm Ke arritur në javën e 7-të! Po ndihesh edhe më emocionale? Shumë gra qajnë gjatë kësaj periudhe kur shikojnë reklama me bebe, apo fëmijë të vegjël dhe qajnë edhe gjatë komedive. Nëse ndihesh që nuk ke shumë vëmendje nga parteri dhe miqtë tuaj, kjo nuk është (...
8η Εβδομάδα
LE TË MATEMI Madhësia e bebes: 14-20 mm Ke arritur në javën e 8-të! Duro, më të mirat po vijnë dhe janë të veçanta. Po jeton momentet më të bukura të jetës tënde, kështu që buzëqesh i dhe bëhu gati për mrekullinë… Majat e vogla të gishtave dhe thembrat nisin të shfaqen. Qepallat pothuajse mbulojnë...
9η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 22-30 mm Ka shumë mundësi të mos të të duket barku akoma, edhe pse legeni yt është “zgjeruar” pak. Por ndihesh shtatzanë… tani që çdo gjë është në rregull, bebja është gati të shtojë peshë shpejt. Pjesët kryesore të trupit nisin të shfaqen, edhe pse do të kalojnë në...
10η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 36 mm Pesha e bebes: 10.5 gramë Urime!… ke lënë pas ¼ e shtatzanisë! Tani bebja ka përfunduar pjesën më të rëndësishme të zhvillimit të tij. Ky është fillimi i të ashtuquajturës periudhë e fetusit, kohë kur indet dhe organet në trupin e bebes suaj rriten dhe...
11η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 44-60 mm Pesha e bebes: 5-10 gramë 11 javë shtatzanë dhe po ecim dalëngadalë drejt synimit! Fëmija yt është afërsisht i formuar plotësisht! Kafka bëhet më e rrumbullakët. Duart e tij do të jenë në gjendje të hapen e të mbyllen grusht dhe dhëmbët e vegjël duken si...
12η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 61 mm Pesha e bebes: 8-14 gramë Dhurata e javës 12 është në dorën tënde!… ose më mirë të themi në mitrën tënde! Zhvillimi më i rëndësishëm këtë javë: reflekset. Gishtat e embrionit së shpejti do të nisin të hapen e të mbyllen, këmbët do të lëvizin, muskujt e syve do...
13η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 65-78 mm Pesha e bebes: 13-20 gramë Këtë javë shiko për… Shenjat e gishtave të bebit! Do t’i gjeni të formuara në doçkat e vogla të bebes. Venat e organet e tij duken më qartë përmes lëkurës së tij të hollë dhe trupi ka nisur të mbulojë diferencën me kokën, e cila...