Kalendari i shtatzanisë

14η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 80-93 mm Pesha e bebes: 25 gramë Mirëse erdhët në tremujorin e dytë të shtatzanisë! Shumë gjëra të bukura të presin… Bebja tani mund të rrudhë vetullat, të ngërdheshet, të urinojë madje të thithë dhe gishtin! Në sajë të simulimit të trurit, muskujt mikroskopikë të...
15η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 93-103 mm Pesha e bebes: 50 gramë Si jemi këtë javë? Bebja po “argëtohet” duke kapur e lëshuar kordonin umbilikal! Qeskat e ajrit në mushkëritë e tij tani nisin të zhvillohen dhe fetusi mund të thithë e të nxjerrë lëngun amniotik, sasia e të cilit është shtuar në...
16η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 104-116 mm Pesha e bebes: 80 gramë 16 javë në të cilat nuk ke qenë vetëm… me trupin tënd! Dhe do të mësosh një sekret? Nuk do të jesh asnjëherë vetëm; edhe pasi të lindësh, një kordon umbilikal i padukshëm do të të “lidhë” me fëmijën tënd… përgjithmonë! Këmbët e tij...
17η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 11-12 cm Pesha e bebes: 100 gramë Kemi arritur gëzueshëm 100 gramë! Po, bebja jote për të cilën po flasim dhe që vazhdimisht rritet! Skeleti i bebes po ndryshon dhe kërcet e buta po shndërrohen në kocka, ndërsa kordoni umbilikal po bëhet dhe më i fortë. Mund të...
18η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 12 cm Pesha e bebes: 150 gramë Java e 18-të dhe si ‘fluturat” në stomak kur bini në dashuri, kështu janë dhe “fluturat” në barkun tuaj që shkaktohen nga lëvizjet e bebes gjatë gjithë kësaj periudhe dhe që i përkasin një dashurie gjithashtu! Që do të zgjasë...
19η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 12-14 cm Pesha e bebes: 200 gramë Zhvillimi i peshës së bebes është mahnitës, po aq mahnitës është dhe zhvillimi i “5 shqisave”! Truri krijon zonat e specializuara për nuhatjen, shijen, dëgjimin, të parët dhe të prekurit. Studimet tregojnë se bebi tani mund të...
20η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 14-17 cm Pesha e bebes: 260 gramë Urime, ke arritur me sukses deri në mes të shtatzanisë! Maja e mitrës është në nivelin e kërthizës dhe mund të kesh shtuar deri në 6 kilogramë tashmë. Për 20 javët e para, derisa këmbët e bebit janë mbështjellë rreth trupit, është e...
21η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 18-23 cm Pesha e bebes: 300 gramë Bebja ka shtuar edhe 100 gramë dhe shumë shpejt do ta ndjesh atë “të ushtrohet në artet marciale”, pasi lëvizjet fillestare po kthehen në shkelmime dhe goditje! Kapakët e syve dhe vetullat janë formuar dhe nëse është vajzë, ka nisur...
22η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 24 cm Pesha e bebes: 350 gramë Java 22 dhe një person i vogël nis të shfaqet në barkun tënd! Buzët, kapakët e syve dhe vetullat bëhen edhe më të dallueshme, si dhe dhëmbët përmes mishrave të tyre. Janë formuar sytë, por jo ngjyra e tyre. Pushi që mbulon trupin dhe...
23η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 24 – 29 cm Pesha e bebes: 455 gramë Mirë, tani mund të ndezësh radion dhe të kërcesh e këndosh! Bebi tani mund të ndiejë kërcimin tënd. Mund ta “shikosh” tani të lëvizë ngadalë poshtë rrobave. Enët e gjakut në mushkëri janë në përgatitje për të marrë frymë dhe tani...
Kalendari i shtatzanisë | Page 2 | Babylino

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.