Kalendari i shtatzanisë

24η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 29 cm Pesha e bebes: 540 gramë Ke arritur me sukses ne javën e 24-rt! Por edhe pjesa e sipërme e mitrës ka arritur tek kërthiza dhe ka tani madhësinë e një topi futbolli. Bebi është ende shumë i hollë, por shumë shpejt do të nisë “të shëndoshet”! Truri i tij rritet...
25η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 29 -31 cm Pesha e bebes: 700 gramë Po keni arritur tashme në javën e 25-të, urime! Mund të të duket kohë shumë e gjatë pasi tani ke filluar të ndihesh më e rëndë, por bebi peshon rreth një kilogramë tani! Sigurisht që do të marrë peshë çdo ditë. Lëkura e tij e...
26η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 32 cm Pesha e bebes: 900 gramë Pothuajse arriti 1kg dhe si shpërblim do të marrim tre lajme të gëzuara si dhuratë këtë javë: bebi hap sytë për herë të parë (pas disa javësh), bebi fle gjumë sipas orarit të vet të fjetjes dhe bebi nis të formojë në tru kujtimet e tij...
27η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 34 cm Pesha e bebes: 1 kilogramë (ose pak më shumë) Bebi është bërë 1… kilogramë! Mund të festosh me të, ai të ndjen! Tani ai fle dhe zgjohet në intervale të rregullta, duke hapur e mbyllur sytë dhe thithur gishtat. Ndërsa ditët kalojnë dhe ti po hyn në tremujorin e...
28η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 35 cm Pesha e bebes: 1.1 kilogramë Urime! Semestri i tretë dhe i fundit nis këtë javë! Mos neglizho veten. Vish rroba të bukura shtatzanie, këpucë të rehatshme, kujdesu për lëkurën. Flokët e tu janë në formën më të mirë. Dukesh e mrekullueshme! Askush nuk do të ketë...
29η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 37 cm Pesha e bebes: 1.15 kilogramë Një hap para javëve të fundit dhe ardhja e bebit duket gjithnjë e më afër! Muskujt dhe mushkëritë vazhdojnë të maturohen dhe koka e tij rritet për të krijuar vend për zhvillimin e plotë të trurit. Për të përmbushur nevojat ushqyese...
30η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 38 cm Pesha e bebes: 1.2 kilogramë Ke arritur në javën e 30-të, pak më shumë durim dhe do të mbash në krahë beben tënde! Lëkura e tij tani është e lëmuar dhe ngjyrë rozë. Dhjami nën lëkurën e bebit e ndihmon atë të rregullojë temperaturën e trupit. Të parët vazhdon...
31η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 40 cm Pesha e bebes: 1.6 kilogramë Po i afrohesh shumë e më shumë ditës së lindjes! Koha fluturon, apo jo? Sa më shumë i afrohesh ditës së dëshiruar, aq më shumë do të ndiesh nevojat e trupit tënd dhe të bebes. Bebi mund të të ndiejë më shumë! Tani ai mund të kthejë...
32η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 42 cm Pesha e bebes: 1.8 kilogramë Java e 32-të dhe është koha të përgatitesh për detyrat e mamit! Bebja është formuar plotësisht. Mushkëritë dhe sistemi tretës vijojnë të rriten, por do të finalizohen në javët në vijim, gjuajtjet janë edhe më të forta. Oh ! Tani...
33η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 43 cm Pesha e bebes: 2 kilogramë Ke arritur javën e 33-të të shtatzanisë, vetëm pesha juaj është mjaftueshëm për të të penguar nga ecja lirshëm, dhimbja e shpinës bëhet e fortë në momente të caktuara të ditës dhe ndihesh më e lodhur se kurrë. ka një përgjigje për çdo...