Kalendari i shtatzanisë

34η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 44 cm Pesha e bebes: 2.3 kilogramë Rreth 6 javë kanë mbetur derisa të dëgjosh beben tënde të qajë për herë të parë dhe ta mbash atë në krahë. Për momentin vogëlushi juaj juaj vazhdon të rritet brenda teje. Nëse ky është fëmija i parë mund të jetë kthyer me kokë...
35η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 45 cm Pesha e bebes: 2.5 kilogramë Mama e dashur, është koha (dhe java) për të të thëne se bebja jote është zhvilluar për funkisionet bazë dhe tani thjesht merr peshë. Një substancë në ngjyrë jeshile të errët vihet re në zorrë dhe quhet “mekonium” dhe është kryesisht...
36η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 46 cm Pesha e bebes: 2.7 kilogramë Nga java e 36-të, ti hyn më në fund… në muajin tënd! Nga tani e tutje mund të lindësh në çdo moment. Kështu përgatit veten për aventurën më të bukur të jetës! Bebja jote gjithsesi në fund të javës do të jetë më e përgatitur të...
37η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 47 cm Pesha e bebes: 2.95 kilogramë Shumë shpejt bebi përfundon… ”qëndrimin” e tij në trupin tënd dhe do të dojë të shikojë çfarë ka pas kësaj! Agonia dhe numërimi mbrapsh shkojnë në maksimum! Përpiqu të shijosh netët sa më shumë të mundesh, pasi pas lindjes do të...
38η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 47 cm Pesha e bebes: 3.1 kilogramë Dy hapa larg nga “ceremonia përmbyllëse” e shtatzanisë dhe kam frikë se ftohtësia jotë është…poshtë zeros! Përpiqu të qetësohesh, mos humb një nga momentet më të bukura të jetës sepse “nuk e di se çfarë të pret”! Po të pret bebi yt...
39η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 48 cm Pesha e bebes: 3.2 kilogramë 3..2…dhe... Numërimi që do t’ju çojë drejt qëllimit sapo ka nisur! Studimet tregojnë që kjo javë dhe java e 40-të janë dy javët më të sigurta për të lindur. Doktori do të shikojë sa e maturuar është placenta dhe sipas kësaj ai do të...
40η Εβδομάδα
LE TË MATEMI! Madhësia e bebes: 51 cm Pesha e bebes: 3.4 kilogramë …Java e 40-të dhe keni arritur tani në fund të udhëtimit! Çfarë ndodh? Je në ankth që nuk ke lindur ende? Mos të të zërë paniku, duhet të dish që vetëm 5% e bebeve lindin fiks në kohë. Siç thamë bebi do të vijë kur të dëshirojë ai (...