kud

Ρουχαλάκια
Bebja jote do të rritet kaq shpejt, saqë ju nuk do ta besosh!
Κόψιμο νυχιών
Thonjë e bebes rriten shumë shpejt dhe mund të jenë shumë të mprehtë.
Το κλάμα του μωρού
Kur bebja qan, do të ndiheni të mërzitur e në panik. Por mbaj mend se të qarët është mënyra e vetme e komunikimit që bebja mund të përdorë gjatë muajve të parë të jetës.
Ύπνος
Gjatë muajve të pare të jetës, bebja do të flejë pjesën më të madhe të ditës. Gjithsesi nga fillimi i muajit të dytë ajo do të nisë të zgjohet për periudha më të gjata gjatë ditës. Vaktet gradualisht do të pakësohen dhe ndoshta do të shmangë edhe vaktin gjatë natës për të fjetur më shumë gjatë...
Φροντίδα
Masazhi për bebet është një praktikë e lashtë e praktikuar në shumë vende të Afrikës dhe Azisë. Do të forcojë marrëdhënien tënde me beben, ndërsa ndihmon në shenjat e komunikimit jo verbal.
Κολικοί
Bebet zakonisht kanë dhembje barku nga java e dytë në javën e katërt të jetës së tyre. Kur ndodh kjo, ata qajnë pa pushim, duke tendosur apo mbledhur këmbët dhe duke lëshuar gazra. Ato mund të kenë të qara të rregullta që përkeqësohen në mbasdite.
Îmbăierea - Κεντρική Εικόνα
Bebja ka nevojë për banjë çdo ditë, që nga dita e parë e lindjes.