Νέα μητέρα και αυτοεκτίμηση
Kur mëmësia vjen në moshën 20-50 vjeç, mosha nuk është parametri i vetëm që ndikon në vetëbesim. Ditët e sotme me shkollën e detyrueshme deri në moshën 15 vjeçare, mund të themi qe mëmësia para të 20-ave mund të shkaktojë problem në vetëbesim, pasi fëmija mund të rikuperojë vijën e tij akademike e...
Τι πρέπει να κάνει ο νέος γονιός για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης του παιδιού του
Me përparimin e shkencës dhe veçanërisht me përparimin e imazherisë nevrore të trurit, bëhet evidente që vitet e para të jetës së fëmijës janë shumë të rëndësishme për jetën në vijim të tij.
Επιλόχειος Κατάθλιψη
Lindja e një fëmije shpesh shoqërohet me shfaqjen e simptomave psikopatologjike tek nëna e tij. Ndryshimi emocional më i zakonshëm (në 50-70 % të grave) është një lloj melankolie me emocione të forta; shpesh pas lindjes së fëmijës nëna shpërthen në lotë (megjithëse kryesisht prej gëzimit), por kjo...
Λοχεία
Lehonia është periudha gjatë së cilës trupi përpiqet të kthehet në gjendjen e tij të mëparshme përgjatë një periudhe 40 ditore. Kjo është një periudhë tranzitore gjatë së cilës ndodhin shumë ndryshime fizike, hormonale dhe psikologjike.
Babysitting
Dashuria dhe përkujdesja që i jepni fëmijës suaj është e pazëvendësueshme. Por ekziston edhe mundësia që të ketë një person të tretë për t’u marrë me kujdesin e tij për periudhën që ju jeni të detyruar të mungoni. Para se të vendosni për të punësuar dikë, ju duhet të konsideroni: nevojat e fëmijës...
Παιδικός, Γιαγιά ή Νταντά;
Çfarë është më e mira për fëmijën: të rritet me gjyshen që e do, me dadon që është profesioniste apo në çerdhe duke bërë shoqëri me fëmijët e tjerë dhe duke mësuar nga edukatorët? Le të shikojmë faktorët që do të na ndihmojnë për të marrë vendimin e parë të rëndësishëm për rritjen e fëmijëve tanë.