Të ushqyerit

Βρέφος Διατροφή
Procesi i ushqimit të një fëmije është ritual për mamanë dhe beben e saj të porsalindur, çka nuk është vetëm ushqim, por edhe komunikim dhe ngrohtësi që forcon lidhjen e tyre.
Ταξιδεύοντας με παιδιά
Koha për pushime! Nëse udhëtoni për një ditë apo për një javë, me makinë apo aeroplan, nëse merrni fëmijët me vete, duhet të përgatiteni. Koha kur paketonit vetëm pak gjëra në një çantë shpine ka ikur. Fëmijët duan shumë më tepër dhe ju duhet të parashikoni çdo nevojë të mundshme. Ja disa ide për...
Πόσο συχνά πρέπει ένα παιδί να τρώει κόκκινο κρέας;
Besimet e konsumatorëve - prindër Është perceptim i gjerë që mishi i kuq është më i ushqyeshmi për një fëmijë. Për më tepër është zgjidhja kryesore për parandalimin e anemisë dhe përgjithësisht për trajtimin e niveleve të ulëta të hekurit në gjakun e një fëmije.
Οι ξηροί καρποί στην διατροφή του παιδιού
Një dietë e shëndetshme është e rëndësishmë për këdo. Por kur vjen puna tek fëmijët të cilët kanë nevoja të rritura ushqimore për rritjen dhe formimin atëherë bëhet vitale. Sigurimi i një diete për plotësimin e marrjes të të gjithë ushqyesve të nevojshëm mund të vendosë bazat e zakoneve të mira të...
Ξεκινήστε τη ζωή του, προσφέροντας τις βάσεις της σωστής διατροφής
Zgjedhja e prindërve për dietën ushqimore të të vegjëlve të tyre ndikon mjaft në shëndetin dhe peshën e fëmijës më vonë në jetë. Studimet tregojnë që ushqyerja me gji redukton rrezikun e infeksioneve të veshit, infeksionet virale të stomakut dhe leuceminë në fëmijëri.
Μήπως του λείπει σίδηρος; Μάθετε να το αναγνωρίζετε
Do ta keni venë re ndoshta që shumë nga ushqimet për fëmijë dhe foshnja janë të pasura me hekur. Hekuri është një ushqyes i rëndësishëm për formimin e hemoglobinës, përkatësisht përbërësit eritrocit, i cili mbart oksigjenin në inde të ndryshme të trupit. Rruazat e kuqe të gjakut përmes qarkullimit...
Εισαγωγή στις στερεές τροφές
Shumë prej fotografive të bebeve të bukura që ne shohim nëpër revista dhe reklama tregojnë fëmijë të vegjël ulur në një tavolinë fëmijësh të ndotur në fytyrë, apo në të gjithë trupin me ushqime të ndryshme. Prezantimi me ushqimet e ngurta mund të jetë i mbushur me shumë momente gazmore. E në të...
Διατροφή και εγκεφαλική διαμόρφωση σε βρέφη και μικρά παιδιά
Truri i fëmijëve është një organ veçanërisht i prekshëm, i ndikuar nga faktorë të ndryshëm. Një bebe lind me të gjitha qelizat e trurit që i nevojiten, por këto nuk janë të lidhura. Lidhjet që do të zhvillohen në vitet e ardhshme do të lejojnë fëmijën të mësojë botën përreth tij. Në moshën 3...
Γιατί δεν πρέπει να δίνεται μέλι στο παιδί σας
Kur prindërit njoftohen që është e ndaluar t’i japësh mjaltë foshnjave, shpesh shohin me dyshim. Ata mendojnë se është një ushqim i mirë dhe çuditen pse nuk lejohen të shtojnë mjaltë në një krem me fruta për shembull. Gjëja e parë që u bie ndër mend është se nuk rekomandohet për shkak të shijes së...
Αποφύγετε τις τροφικές αλλεργίες
Njohja e bebes me ushqimet e ngurta mund të jetë një sfidë për prindërit. Shpesh ngre shumë pyetje e shqetësime, veçanërisht për alergjitë që mund të ndodhin. Pyetjet më të shpeshta janë: çfarë shkakton zakonisht alergji ng ushqimi, si mund të kuptohen këto dhe si mund të shmangen.