Prezenca e perceptuar e babait

Po nëse babi mungon në shtëpi? Si mund të arrijë të perceptohet në shtëpi “prezenca” e jo “mungesa”? 

Ο ρόλος του μπαμπά
  • Zgjidhja e fundjavës. Një shëtitje, një film, një aktivitet i pëlqyer i fëmijës, momente që ju mund të ndani me të, nëse mund të shpenzoni më shumë kohë në fundjavë, kur gjërat janë zakonisht më relaksuese.
  • Prezenca në momente të rëndësishme. Një poemë në festën e shkollës, një ndeshje sporti, dhënia e një çmimi janë momente kur fëmija juaj ka nevojë për pranimin e mbështetjen e të dy prindërve.
  • Komunikimi i përditshëm, edhe përmes telefonit, kështu që fëmija ndien interesin e babait.
  • Respekti, spontaniteti dhe liria e veprimit janë karakteristika që duhet të udhëheqin çdo lloj marrëdhënieje. Në kohën që ju e kaloni me fëmijët tuaj, përpiqu të ndërtosh një marrëdhënie cilësore. Bëni fëmijën të kuptojë mesazhin që ju jeni të disponueshëm për të, kurdoherë që të ketë nevojë.