Roli i babait

Pjesëmarrja e babait në rritjen e fëmijës është po aq e rëndësishme sa dhe pjesëmarrja në krijimin e fëmijës.

Ο ρόλος του μπαμπά
  • Roli i babait në rritjen e fëmijës është kombinimi i dy faktorëve: qëllimi i tij dhe koha në dispozicion.
  • Zhvillimi i qetë (mendor e fizik) i një fëmije kërkon përfshirjen e të dy prindërve, edhe nëse njëri prej tyre është më i përfshirë.
  • Roli i babait në rritjen e fëmijëve është më i limituar se ai i mamasë, qoftë për shkak të stereotipeve (“roli i një burri nuk është të rritë fëmijë”) ose për shkak të obligimeve në rritje, çka çojnë në kohë të reduktuar për argëtim dhe lodhje të madhe fizike e mendore.
  • Gjithsesi, është e rëndësishme të forconi imazhin e babit si në jetën dhe mendjen e fëmijës.
  • Si në çdo marrëdhënie mes fëmijëve dhe prindërve, “ detaji bën diferencën’. Kështu ka hapa “të vegjël” që babai mund të afrohet më tepër me fëmijën.