Kur duhet të lëvizni në masën tjetër

Të gjitha bebet nuk e kanë të njëjtë zhvillimin mendor e fizik ndërsa rriten dhe struktura fizike varion edhe më shumë. Kështu pelenat përzgjidhen në bazë të fizikut të bebes, peshës së tij më tepër sesa moshës dhe prandaj masat e pelenave mbivendosen në kilogramë.

Πότε πρέπει να αλλάξετε μέγεθος πάνας

Nëse je e shqetësuar për shenjat që do të të tregojnë se kur duhet të kalosh në masën tjetër, ja ku ke disa:

  • Rrjedhje të papritura. Nëse nuk keni patur probleme me pelenën që përdornit deri tani dhe papritmas keni rrjedhje të shpeshta, kjo ndoshta tregon që bebja është rritur dhe ka më tepër urinë.
  • Kur vendos pelenën ajo duhet të mbulojë kërthizën e bebes. Nëse është poshtë kërthizës, atëherë ajo është shumë e vogël dhe duhet të kaloni në një masë më të madhe. 

Të gjitha pelenat në treg, kanë masa që variojnë në kilogramë dhe këto mbivendosen. Kjo pasi struktura trupore e çdo bebeje (psh më i gjatë apo më i hollë etj) mund të jetë e të njëjtës  peshë, por rrinë ndryshe në bebe të ndryshme.