Ndërrimi i pelenës natën

Ndërrimi i pelenës gjatë natës është proces i vështirë si për ty dhe për beben.

Schimbarea scutecelor noaptea - Κεντρική Εικόνα

Këshillat e mëposhtme janë të vlefshme për këto kohë të vështira:

 

  • Përpara se të flesh do të ishte ide e mirë të vendosësh çdo gjë që të duhet për ndërrimin e pelenës në vendin ku do të ndërrosh pelenën (pelenën, pecetat e lagura, kremin, peshqirin, mbulesën/çarçafin që vendoset poshtë, rroba të pastra etj).
  • Sigurohu që dritat janë shumë të ulëta në dhomë, pasi ndryshimi nga errësira në dritë mund të tërheqë dhe të zgjojë beben.
  • Nëse zgjedh të pastrosh beben me pecetë, duhet ta mbash atë në dorë për pak momente në mënyrë që të marrë temperaturën e trupit tënd dhe nuk e zgjon beben.
  • Këndo një ninullë për ta mbajtur të qetë.