Zhvillimi muajin e 12-të

Në muajin e dymbëdhjetë…

12ος μήνας ανάπτυξης

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të njëmbëdhjetë:

  • Bebet nisin të ecin mes muajit të 10-të dhe atij të 16-të të jetës
  • Mund të zvarritet, të ecë këmbadoraz, të ecë anëve duke u mbajtur
  • Mund të duartrokasë
  • Nëse do t’i kërkoni një send, ai do të kërkojë dhe ta gjejë atë
  • Vjen të të gjejë kur ti i flet nga një dhomë tjetër
  • Reagon kur ti i thua “jo”
  • Mëson të ngjitet
  • Tregon me gisht se ku do të shkojë
  • Në moshën një vjeçare, shumica e fëmijëve kanë trefishuar peshën dhe janë zgjatur me 25 cm.

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.

Zhvillimi muajin e 12-të | Babylino

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.