Zhvillimi muajin e 11-të

Në muajin e njëmbëdhjetë…

11ος μήνας ανάπτυξης

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të njëmbëdhjetë:

  • Mund të ngrihet e të ulet edhe kur është shtrirë
  • Mund të rrëmbejë një send të vogël mes gishtit  tregues dhe atij të madh dhe ta ngrejë
  • Kupton çdo të thotë “jo”, megjithëse nuk bindet gjithmonë
  • Mund të ecë duke u mbajtur pas mobiljeve
  • Vëren një lodër apo send përpara se ta fusë në gojë
  • Imiton tinguj që dëgjon nga njerëz të tjerë

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.

 

Zhvillimi muajin e 11-të | Babylino

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.