Zhvillimi muajin e 9-të

Në muajin e nëntë…

9ος Μήνας Ανάπτυξης

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të nëntë:

  • Mund të zgjasë duart për të rrëmbyer një lodër
  • Mund të kërkojë diçka që ka rënë
  • Mund të qëndrojë pa u rrëzuar
  • Është i turpshëm me njerëz që nuk i njeh
  • Mund të mos ketë dëshirë të rrijë në shoqërinë e njerëzve që ai njeh, siç janë gjyshërit, por kjo mund të ndryshojë
  • Bëhet më i shoqërueshëm dhe dëshiron të luajë me njerëz që ai njeh

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.