Zhvillimi muajin e 8-të

Muaji i tetë…

8ος Μήνας

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të tetë:

  • Mund të zvarritet. Disa bebe nuk zvarriten por nisin menjëherë të ecin
  • Mund të zgjasë dorën të arrijë një send që është larg tij
  • Mund të mbajë peshën e trupit kur e mban në këmbë
  • Mund te qëndrojë vetë për pak në pozicionin ulur
  • Mund të kalojë lodrën nga njëra dorë në tjetrën
  • Nis të njohë persona të njohur dhe është i ndjeshëm me të huajt
  • Nis të ankohet kur nuk e shikon mamanë apo personin që kujdeset për të
  • Shtrin duart për ty që ta marrësh në krahë

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.