Zhvillimi muajin e 6-të

Muaji i gjashtë…

A șasea lună de dezvoltare - Κεντρική Εικόνα

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të gjashtë:

 • Kontrolli i kokës dhe fuqia e muskujve të qafës janë rritur së tepërmi
 • Mund të rrijë ulur me duart e zgjatura përpara, kur është përmbys
 • Mund të mbajë peshën e trupit në këmbë kur rri në pozicionin drejt (por kjo nuk do të thotë që mund të ecë)
 • Kue e mbani në duar, rrëmben cdo gjë që ka përpara si flokët e tu, zinxhira dhe I mban ato fort në duar pa patur qëllim t’i lëshojë
 • U adresohet lodrave sikur u flet duke bërë tinguj të ndryshëm
 • U përgjigjet tingujve dhe zhurmave duke kthyer kokën
 • Mund të përtypë
 • Mund të njohëmamanë, babanë dhe të afërm të tjerë
 • Tregon mjaft interes për cfarë ndodh rreth tij
 • Mund të vendosë lodra dhe sende në gojë
 • Mund të pijë me filxhan ndihmuar nga një i rritur
 • Mund të nisë konsumin e ushqimeve të ngurta
 • Mund të belbëzojë e të lëshojë tinguj një rrokësh si “Da- Da”

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.