Zhvillimi muajin e 3-të

Muaji i tretë…

3ος Μήνας Ανάπτυξης

Çfarë mund të bëjë në fund të muajit të tretë:

  • Mund të çojë dhe të mbajë kokën lart kur është në pozicionin përmbys
  • Qesh me zë dhe spontanisht
  • Reagon kur të shikon apo të dëgjon
  • Mund të bashkojë duart
  • Përpiqet të rrëmbejë ose të arrijë objekte
  • Zbulon pjesë të trupit. Çdo gjë është e re për të
  • Do të ketë problem me zorrët deri në 3 muaj. Mund ta kuptoni nga shprehjet e fytyrës dhe lëvizjet (të qara të forta, këmbë të përthyera, përkulje trupi) që në shumicën e kohës është i mërzitur, është për shkak se diçka po i ndodh

 

Vini Re! Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka rritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare. Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin.