Cheeseburger me perime

Fëmijët shpesh refuzojnë të hanë mish. Por ju mund t’i bindni pa krijuar konflikte apo reagime. Ky propozim mund të jetë një mënyrë e mirë për konsumin parallel të perimeve së bashku me brumin e burgerit.

Cheeseburger με λαχανικά

Përbërësit

  • 1 bukë burgeri
  • 1 lugë gjellë krem djathi
  • 1 qofte shtëpie e bërë me karrota, domate dhe kungull
  • 1 fetë djathë chedar
  • Një gjethe sallatë jeshile

 

Përgatitja

  • Piqeni qoften
  • Hapni bukën në mes dhe piqe për disa minuta
  • Përhapni 1 lugë gjelle krem djathi në të dyja anët
  • Vendos gjethen e sallatës jeshile, qoften dhe djathin dhe mbulojeni me gjysmën tjetër
  • Piqe burgerin në furrë për pak minuta deri sa djathi të shkrijë

 

Këshillë

Informacioni ushyes dhe rekomandimet mbi dietën e fëmijës janë thjesht orientuese dhe i referohen udhëzimeve të përgjithshme për këtë grup moshë. Koha në të cilën mund të prezantohen ushqimet e ngurta apo të shtoni më shumë në dietën e bebes do të jetë e individualizuar. Rekomandojmë që të këshilloheni me pediatrin për nevojat ushqimore specifike të fëmijës.