Παιδικό δωμάτιο

Πως θα φτιάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας!

Παιδικό Δωμάτιο

Έχοντας κατά νου πως:

  • Tα μωράκια μας είναι τα «ζυμαράκια» μας, τα πλάθουμε καθημερινά, ξεκινώντας από την ημέρα της γέννησής τους.
  • Με τα χρώματα που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε για το βρεφικό τους δωμάτιο επηρεάζουμε τις σκέψεις και τις διαθέσεις τους. Το περιβάλλον τους τα επηρεάζει με θετικό ή αρνητικό τρόπο... και βεβαίως επιλέγουμε τον πρώτο!
  • Η γειτνίαση του δικού μας δωματίου με το παιδικό είναι και η πιο γρήγορη οδός για να φτάσουμε σε αυτό και με κλειστά μάτια (σκεφτείτε κάτι περίεργες βραδινές ώρες που το καλό μας νιαουρίζει στην κούνια του και ναι μεν το πνεύμα μας είναι πρόθυμο να τρέξει κοντά του, το σώμα μας όμως...).
  • Ο ήλιος είναι φίλος. Η νοτιοανατολική κατεύθυνση του δωματίου είναι η ιδανική επιλογή. Μόνο έτσι επιτυγχάνουμε τον καταλληλότερο φυσικό φωτισμό στο δωμάτιο. Φίλος ο ήλιος, μα όχι και να ενοχλεί το αγγελούδι μας, όχι να λούζει την κούνια του και να εκνευρίζει το καμάρι μας!
  • Φυσικά και δεν θέλουμε ρεύματα αέρα στο παιδικό δωμάτιο, θέλουμε όμως έναν καλό εξαερισμό. Η σωστή θερμοκρασία είναι γύρω στους 20-23 βαθμούς κελσίου.
  • Δεν θέλουμε ένα υγρό δωμάτιο για το μωράκι μας, πρέπει όμως να υγραίνουμε την ατμόσφαιρα με όσο γίνεται πιο φυσικό τρόπο (υγρή πετσέτα στο καλοριφέρ). Αποφεύγουμε ιονιστές και υγραντήρες.
  • Μέσα στο δωμάτιό του πρέπει να νιώθει ελεύθερο και να παίζει μαζί με τους φίλους του μεγαλώνοντας, δίχως να ενοχλείται από τα συσσωρευμένα παιχνίδια ή αθλητικά αντικείμενα που με τον καιρό πιστέψτε με γίνονται τόσο πολλά!
  • Θέλουμε να μπορούμε να προσαρμόσουμε το δωμάτιό του (εύκολα και ανέξοδα, όσο γίνεται) στις ανάγκες του και την προσωπικότητά του. Αλλάζει καθημερινά το αγγελούδι σας και μαζί του αλλάζουν και οι ανάγκες του!
  • Θα λερώνει πολύ! Ναι, όταν αρχίσει την εξερεύνηση θα λερώσει πολύ και παντού. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με υλικά που να μην είναι μόνο υγιεινά αλλά να καθαρίζονται και εύκολα. (Όλα αυτά μέχρι να έρθει η εφηβεία. Μετά ούτε απ' έξω δεν θα είναι εύκολο να περάσετε).
  • Δώστε σημασία σε βασικά πράματα στην αρχή. Το φως και το στρώμα είναι σημαντικότερα για την ανάπτυξή του από τις κουρτίνες. Δώστε έμφαση, λοιπόν, σε αυτά. Τα υπόλοιπα αλλάζουν εύκολα. Προτείνεται να μην σπαταλά κανείς χρήματα για ακριβά υφάσματα, κουρτίνες και αξεσουάρ με ήρωες που υποτίθεται πως αγαπάνε τα μικρά σας. Αν στα τρία τους λατρεύουν τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, στα δώδεκά τους με το ζόρι θα πλένονται με σφουγγαράκι!

 

Χρώματα και παιδικό δωμάτιο

Έχει αποδειχτεί ότι τα μωρά μόλις γεννηθούν και για μερικές μέρες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν άλλα χρώματα εκτός από τα πολύ έντονα.

Περισσότερο ενδιαφέρον για εκείνα έχουν τα παιχνίδια με έντονες χρωματικές αντιθέσεις, όπως τα ριγέ και τα καρό. Αντικείμενα και πρόσωπα διακρίνουν μόνο σε ακτίνα 20-25 εκ. Ωστόσο, αυτό διαρκεί πολύ λίγο. Με τον καιρό αναγνωρίζουν τα παστέλ χρώματα και μάλιστα αυτά επιδρούν με θετικό τρόπο πάνω τους. Τα υπέροχα παστέλ, λοιπόν, είναι τα προτεινόμενα χρώματα για ένα βρεφικό δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε τα άφοβα, έως ότου έρθει η εφηβεία και υποχρεωθείτε να χρησιμοποιήσετε τα πανέμορφα φωτεινά... μαύρα! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία της ηλικίας αυτής για να απολαύσετε ένα δωμάτιο με ήρεμα και τρυφερά χρώματα.

 

Οικογένειες χρωμάτων

Τα ψυχρά χρώματα είναι το πράσινο, το μπλε και τα ουδέτερα λευκό και γκρι. Προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.

Τα θερμά χρώματα προκαλούν έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα, από χαρά έως εκνευρισμό. Είναι το κίτρινο, το κόκκινο, το πορτοκαλί, το ροζ. Και το μαύρο και το καφέ μπορούν να θεωρηθούν θερμά χρώματα.

Τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να θεωρηθούν το ασημί, το κρεμ, το γκρι, το λευκό, το μαύρο, το χρυσό και το μπεζ. Τα χρώματα αυτά βοηθούν τα πιο έντονα χρώματα να αναδειχτούν και ταιριάζουν πολύ εύκολα με όλα τα χρώματα.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.