Πρώτες μέρες μετά τον τοκετό

Με τη γέννηση του μωρού σας και την επιστροφή στο σπίτι, όλη σας η ζωή αλλάζει, τα συναισθήματα της στοργής και της αγάπης θα είναι τόσο δυνατά που θα νιώθετε η πιο ευτυχισμένη γυναίκα του κόσμου.

ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Πολύ σύντομα θα αναρρώσετε από το στρες της εγκυμοσύνης και του τοκετού και το σώμα σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Ακόμη και αν υποβληθείτε σε καισαρική τομή, οι χειρουργικές τομές θα επουλωθούν σύντομα και εσείς θα είστε έτοιμη να αναλάβετε δραστήρια τον υπέροχο και μοναδικό ρόλο της μαμάς.

Μην ανησυχήσετε καθόλου εάν βιώσετε κάποιες συναισθηματικές μεταπτώσεις, οι αλλαγές στο ορμονικό σας σύστημα ενδέχεται να σας δημιουργήσουν κάποια μικρή μελαγχολία.

Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτά τα συναισθήματα υπό έλεγχο και να μην τα αφήσετε να σας κυριεύσουν. Σκεφτείτε ότι είναι ένα στάδιο απόλυτα φυσιολογικό μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, το οποίο δεν συμβαίνει αποκλειστικά σε εσάς αλλά στις περισσότερες μητέρες!

Χαρείτε το μωρό σας και προσπαθήστε να μην απομονώνεστε. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας και κοιμηθείτε και εσείς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουράζεστε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού στους ίδιους ρυθμούς με πριν. Να είστε σίγουρη ότι θα υπάρχει πλήρης κατανόηση από το σύντροφό σας και τους στενούς φίλους και συγγενείς που θα χαρούν να σας προσφέρουν τη βοήθειά τους.

 

Με την ευγενική συμβολή του παιδιάτρου κ. Μιχάλη Σαρρή

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Εγκυμοσύνη και πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.