Διατροφή

Η διαδικασία ταΐσματος του βρέφους είναι μια ιεροτελεστία για τη μητέρα και το νεογέννητο μωρό της, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με την τροφή, αλλά και με την επικοινωνία και τη θαλπωρή που ενδυναμώνει τη σχέση τους.

Βρέφος Διατροφή

Ιδανικά, το μωρό σας από το πρώτο μήνα μέχρι και τον έκτο θα τρέφεται με το δικό σας μητρικό γάλα. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από εσάς, τότε το μωρό σας θα τραφεί με γάλα Α’ βρεφικής ανάπτυξης, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακεία.

Οι κρέμες και οι στερεές τροφές θα εισαχθούν στο διαιτολόγιο του μωρού μετά τον έκτο μήνα και αυτό γιατί τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν έχουν τον απόλυτο έλεγχο των μυών της γλώσσας και των χειλιών τους και έτσι είναι δύσκολο το τάισμα με το κουτάλι.

Επίσης, το πεπτικό σύστημα των βρεφών σε αυτή την ηλικία δεν έχει τη δυνατότητα να ανεχτεί ορισμένες στερεές τροφές. Όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με ειδικές μαλακές τροφές, ανάλογα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

 

Με την ευγενική συμβολή του παιδιάτρου κ. Μιχάλη Σαρρή.

Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Διατροφή βρέφους | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.