Ύπνος

Το μωρό σας, τον πρώτο μήνα της ζωής του, θα κοιμάται καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Όμως, από τις αρχές του δεύτερου μήνα θα ζωηρέψει και θα περνάει μεγαλύτερα διαστήματα της μέρας ξύπνιο. Τα γεύματα θα αραιώσουν σταδιακά και σιγά-σιγά ίσως αρχίσει να παραλείπει το νυχτερινό του γεύμα και να κοιμάται περισσότερες ώρες τη νύχτα.

Ύπνος

Aκόμη και όταν σταθεροποιηθούν οι ώρες ύπνου του μωρού σας, ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποιες μικρές ανησυχίες. Κάποια μωρά αυτής της ηλικίας συγχέουν τη μέρα και τη νύχτα με αποτέλεσμα να κοιμούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Για να αποτρέψετε αυτή τη συνήθεια, βοηθήστε το να κοιμάται όσο το δυνατό γρηγορότερα μετά τα νυχτερινά του ξυπνήματα. Αποφύγετε να ανάβετε το φως, να του μιλάτε και να παίζετε μαζί του το βράδυ ενώ, αν χρειαστεί να το ταΐσετε ή να το αλλάξετε, προσπαθήστε να το ανησυχήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο.

Οι πάνες Babylino Sensitive, χάρη στον ειδικά μελετημένο πυρήνα τους, θα απορροφήσουν την υγρασία για πολλές ώρες και έτσι το μωράκι σας θα μπορέσει να χαρεί ανενόχλητο τον ύπνο του.

Εάν έχει ανήσυχο ύπνο, αφήστε το να εκτονώσει την ανησυχία του ακόμα κι αν χρειαστεί να κλάψει για λίγα λεπτά. Βεβαιωθείτε όμως ότι το κλάμα δεν οφείλεται σε πείνα ή πόνο.

 

Με την ευγενική συμβολή του παιδιάτρου κ. Μιχάλη Σαρρή.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.