Αλλαγή της πάνας και ασφάλεια

Για την αλλαγή της πάνας του μωρού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο-αλλαξιέρα ή μια οποιαδήποτε επιφάνεια, καλυμμένη με βρεφικό υποσέντονο για να τη προφυλάξετε από τις διαρροές.

Αλλαγή της πάνας και ασφάλεια

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αλλαγής της πάνας, βεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα σας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ. Αυτό γιατί δεν θα πρέπει να αφήσετε το μωρό σας ούτε μια στιγμή μόνο του. Πολύ σύντομα θα μπορεί να γυρίζει μπρούμυτα και εσείς δεν θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας στραμμένη αλλού, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να πέσει είτε από την αλλαξιέρα, είτε από τον πάγκο ή το κρεβάτι και να τραυματιστεί.

Πώς να αλλάξετε το μωρό σας:

  • Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε την αλλαγή της πάνας είναι να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας.
  • Απομακρύνετε τη λερωμένη πάνα. Με ένα μωρομάντηλο καθαρίστε το δέρμα του μωρού. Προτιμήστε προϊόντα τα οποία διαθέτουν απαλή σύνθεση και είναι εμπλουτισμένα με καταπραϋντικά φυτικά εκχυλίσματα, όπως το χαμομήλι και η αλόη, για απαλή και αγνή φροντίδα. Στα κοριτσάκια καθαρίζετε με φορά από εμπρός προς τα πίσω.
  • Πλύνετε την ευαίσθητη περιοχή του μωρού και τον ποπουδάκο του στο μπάνιο με χλιαρό νερό. Αν έχει κάνει κακά του, χρησιμοποιήστε και ένα ειδικό απαλό σαπούνι για καλύτερο καθαρισμό.
  • Σκουπίστε απαλά, ταμπονάροντας με την πετσέτα την περιοχή.
  • Για την πρόληψη των ερεθισμών τοποθετήστε στην περιοχή που καλύπτει η πάνα κρέμα συγκάματος ή λοσιόν, ειδική για βρέφη, ανάλογα με τις οδηγίες του παιδιάτρου σας. Τοποθετείστε την καθαρή πάνα. Τα Babylino Sensitive είναι ιδιαίτερα απορροφητικά καθώς ανήκουν στις ανώτερες κλάσεις απορροφητικότητας, βάσει εξειδικευμένων εργαστηριακών μετρήσεων (μέθοδος Mannequins / Courtray) και διαθέτουν ένα πολύ απαλό κάλυμμα, εμπλουτισμένο με εκχύλισμα χαμομηλιού για ακόμα περισσότερη φροντίδα στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Επιπλέον, χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα, φιλικά στο δέρμα υλικά τους, οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών και έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αγγίζουν το δερματάκι του μωρού σας με τον πιο απαλό και φιλικό τρόπο.

 

Για την αλλαγή της πάνας θα χρειαστείτε τα εξής:

  • μια καθαρή πάνα και καθαρά ρουχαλάκια
  • μωρομάντηλα
  • ζεστό νερό και βαμβάκι
  • κρέμα ή λοσιόν ειδική για βρέφη
  • σακούλα απορριμμάτων για να πετάξετε την λερωμένη πάνα

 

Με την ευγενική συμβολή του παιδιάτρου κ. Μιχάλη Σαρρή.

 

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.