Κόψιμο νυχιών

Tα νύχια του μωρού μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και είναι αρκετά αιχμηρά.

Κόψιμο νυχιών

Πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσουν γρατζουνιές και τραυματισμούς στο προσωπάκι και τα ματάκια του μικρού σας, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα διατηρείτε κοντά. Για τους νέους γονείς το κόψιμο των νυχιών θεωρείται μια διαδικασία αρκετά δύσκολη.

Η δυσκολία είναι στο να κρατήσετε το μικρό σας ακίνητο και να μην το τρομάξετε και κάνει κάποια απότομη κίνηση. Μπορείτε να του κόβετε τα νυχάκια του μετά το μπάνιο, που είναι αρκετά πιο μαλακά ή την ώρα του ύπνου. Αν αποφασίσετε να τα κόψετε όταν είναι ξύπνιο, ζητήστε από το σύντροφό σας να σας βοηθήσει κρατώντας το μωρό αγκαλιά.

Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες, που είναι ειδικό για βρέφη και μικρά παιδιά και κρύψτε όλα τα δάχτυλα με την παλάμη σας αφήνοντας μόνο εκείνο απ’ το οποίο θα κόψετε το νύχι. Τις πρώτες βδομάδες, τα νύχια του μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και για αυτό ίσως χρειαστεί να τα κόβετε δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα νυχάκια στα ποδαράκια, μεγαλώνουν πιο αργά και είναι πιο λεπτά. Μην κόβετε τα νύχια πολύ κοντά. Να αφήνετε τουλάχιστον ένα χιλιοστό μήκος.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Κόψιμο νυχιών | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.