Αυγό με τομάτα

Συχνά θα διαβάζετε ή θα ακούτε ότι το αυγό πρέπει να το εισάγετε στις διατροφικές επιλογές ενός βρέφους μετά το πρώτο έτος της ζωής του, λόγω της αλλεργιογόνου δράσης του. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη του από μικρότερη ηλικία επιτρέπει στον οργανισμό να προσαρμοστεί και μειώνει τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων στη μετέπειτα ζωή του. Εάν φυσικά δείτε οποιαδήποτε αντίδραση, θα σταματήσετε τη χρήση του αυγού και θα επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας. Το αυγό είναι μία πολύ θρεπτική τροφή με άριστης ποιότητας πρωτεΐνη και ποικιλία βιταμινών και ιχνοστοιχείων, απαραίτητων για την ομαλή ανάπτυξη και διαμόρφωση του βρεφικού οργανισμού.

Αυγό με τομάτα

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 μέτρια ξεφλουδισμένη τομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

Παρασκευή

  • Βάλτε το αυγό μαζί με κρύο νερό σε μία κατσαρόλα. Προσέξτε να καλύπτεται ολόκληρο το αυγό με νερό. Περιμένετε να βράσει και αφήστε το σιγοβράσει για 2 λεπτά.
  • Κόψτε το αυγό στην μέση και αφαιρέστε από τα δύο μέρη το εσωτερικό με ένα κουταλάκι. Βάλτε το σε ένα μικρό τηγάνι.
  • Ανακατέψτε το με την τομάτα και μαγειρέψτε το σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και η τομάτα.
  • Εάν έχει μεγαλύτερα κομμάτια, μπορείτε να λιώσετε στο μίξερ.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.