Γιαούρτι με μήλο

Η συνταγή αυτή συνδυάζει το γιαούρτι, μία καλή πηγή ασβεστίου, με το βρασμένο μήλο, που προσφέρει ποικιλία βιταμινών και μία ευχάριστη και φυσική γλυκιά γεύση.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα βήματα ένταξης του παιδιού στις στερεές τροφές.

Γιαούρτι με μήλο

Συστατικά

  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι

 

Παρασκευή

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε το μήλο και το νερό να βράσουν μαζί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι το μήλο να γίνει πολύ μαλακό.
  • Λιώστε το μήλο σε ένα μίξερ και αφήστε το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τον πουρέ μήλου.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.