Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκύθι και ζυμαρικά

Το κοτόπουλο αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κόκκινου κρέατος. Προσφέρει πρωτεΐνη ανάλογης ποιότητας και σίδηρο σε λίγο μικρότερη ποσότητα. Παράλληλα,  παρέχει πολύ μικρότερα ποσά ζωικών λιπαρών. Να γνωρίζετε ότι το πόδι του κοτόπουλου έχει λίγα περισσότερα λιπαρά και αποτελεί μία ενδιάμεση λύση. Το στήθος έχει τα λιγότερα λιπαρά και σίδηρο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκύθι και ζυμαρικά

Συστατικά

  • 1 μπούτι κοτόπουλου ή ½ στήθος κοτόπουλου (~80 γραμμάρια)
  • 1 τομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μικροκομμένο ζυμαρικό ή κριθαράκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Παρασκευή

  • Βάλτε νερό σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο. Προσπαθήστε να μην το καλύπτει, αλλά να φτάνει μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μην είναι κόκκινο στο κέντρο του ή κοντά στο κόκκαλο, εάν φτιάχνετε μπούτι.
  • Προσθέστε το κολοκυθάκι, την τομάτα και το κριθαράκι. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό, εάν χρειάζεται.
  • Βάλτε όλα τα τρόφιμα στο μίξερ και λιώστε τα. Χρησιμοποιήστε από το νερό της κατσαρόλας για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

 

* Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε 5-6 αμύγδαλα για να εμπλουτίσετε το γεύμα με περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα αλλά και γεύση.

Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.