Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο, χειμωνιάτικο και εύληπτο γεύμα για παιδιά. Είναι μαλακό χωρίς να είναι πουρές. Αποτελείται από διάφορα τρόφιμα και μπορεί να θεωρηθεί πλήρες, αφού περιέχει συστατικά από όλες τις βασικές ομάδες τροφίμων. «Παραπονεμένη» είναι μόνο η ομάδα των λαχανικών, που εκπροσωπείται μόνο από το καρότο, αλλά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μία μικρή παιδική σαλάτα από τρυφερά φύλλα μαρουλιού.

 

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • ½ κιλό κιμάς
  • ½ κούπα ρύζι για σούπα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

Στην κατσαρόλα:

  • 1 - 1½ λίτρο νερό
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

 

Παρασκευή

  • Βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει.
  • Αναμίξτε όλα τα υλικά για τη ζύμη και φτιάξτε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.
  • Ρίξτε τις μπαλίτσες στο βραστό νερό μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το ελαιόλαδο.
  • Σιγοβράστε μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπήστε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα.

 

Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.