Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Το γλυκό αποτελεί μία επιθυμητή επιλογή για όλες τις ηλικίες. Είτε ως επιδόρπιο, είτε ως σνακ, η συνταγή αυτή μπορεί να προσφέρει λύση στις «λιγούρες», παρέχοντας παράλληλα θρέψη. Το γάλα και το γιαούρτι θα συμπληρώσει τις ανάγκες σε ασβέστιο, ενώ τα φρούτα θα προσφέρουν μία σημαντική ποσότητα μικροστοιχείων και κυρίως υδατοδιαλυτών βιταμινών.

Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φέτες ώριμης μπανάνας
  • ¾ φλιτζανιού καθαρισμένο και κομμένο μάνγκο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
  • 1/3 φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκολέμονο ή lime
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι

 

Παρασκευή

  • Βάλτε σε ένα μίξερ τα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και αναμίξτε τα καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με τη ζάχαρη, το γάλα και το γιαούρτι.
  • Χωρίστε το μείγμα σε μικρά μπολάκια με καπάκι (προαιρετικά) και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Απολαύστε τα!
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.