Σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά ή κριθαράκι

Η επιλογή της σούπας με καλοβρασμένα λαχανικά και κριθαράκι είναι ένας καλός τρόπος για να περάσει ένα βρέφος από τα λιωμένα φαγητά στην κατηγορία αυτών που θέλουν λίγη μάσηση, χωρίς όμως να δημιουργούν κίνδυνο πνιγμού. Όταν μάλιστα, αυτά βράζουν μέσα σε ζωμό από κοτόπουλο, μπορούν να προσφέρουν και μία σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών που έχει εκχυλιστεί στο ζωμό κατά το βρασμό του κοτόπουλου.

Σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά ή κριθαράκι

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού αστράκι ή κριθαράκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Παρασκευή

  • Βάλτε το ζωμό κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα. Όταν βράσει χαμηλώστε τη φωτιά.
  • Προσθέστε το καρότο και τα ζυμαρικά ή το κριθαράκι και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέστε το λάδι
  • Σερβίρετε ζεστή.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.