Σπανακόρυζο

Βασικό συστατικό του είναι το σπανάκι, το τρόφιμο του Ποπάυ! Σε αυτό αποδίδει τη δύναμη του. Είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Κ. Μαζί με το ρύζι φτιάχνει ένα παραδοσιακό λαδερό φαγητό που μπορεί να καταναλώσει ένα παιδί μετά το πρώτο έτος, που μπορεί σταδιακά να καταναλώσει γεύματα που τρώει και η υπόλοιπη οικογένεια.

Σπανακόρυζο

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 τομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Παρασκευή

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε σε κομμάτια και το στραγγίζετε.
  • Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια με το λάδι και ρίχνετε το σπανάκι, τις τριμμένες τομάτες και λίγο νερό, και βράζετε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι και σιγοβράζετε.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει το ζωμό του.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.