
Υλικά
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
- 150 ml νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
- Σάλτσα τομάτας σπιτική
Παρασκευή
- Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη. Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
- Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
- Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
- Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
- Προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
- Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.
Συμβουλή
Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
Η παιδίατρος απαντά
Χρήσιμα Tips και Συμβουλές για γονείς
Γυμναστική για νέες μητέρες
Το Babylino Sensitive σε συνεργασία
με την Ελένη Πετρουλάκη
δημιούργησαν 3 διαφορετικά videos
άσκησης ειδικά για εσάς
Ονόματα
Βρείτε όνομα για το μωρό σας!
όλα τα ονόματα