Aσφάλεια και ποιότητα Babylino Sensitive

Η ποιότητα και η ασφάλεια στα προϊόντα μας είναι η πρώτη και τελευταία σκέψη μας και αποτελεί για εμάς, βασική και αδιαπραγμάτευτη υπόσχεση, για να προσφέρουμε μόνο το καλύτερο στους γονείς, που επιλέγουν τα προϊόντα μας και στα μωρά τους.

Γι’ αυτό έχουμε σαν αρχή πριν σχεδιάσουμε οποιοδήποτε νέο προϊόν, να μην καλύψουμε μόνο το βασικό προαπαιτούμενο, που είναι η αποτελεσματικότητά του αλλά να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα... το οφείλουμε στις οικογένειες που εμπιστεύονται χρόνια σε εμάς τη  φροντίδα για το πιο πολύτιμο και ευαίσθητο κομμάτι της ζωής τους, το παιδί τους!  

Aσφάλεια και ποιότητα Babylino Sensitive - Κεντρική Εικόνα

Έτσι, οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive, έχουν μελετηθεί ώστε εκτός από υψηλή απορροφητικότητα, να προσφέρουν και πιστοποιημένη φιλικότητα στο βρεφικό δέρμα. Έχουν sensitive σχεδιασμό, που σέβεται το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και προσφέρει υγιεινή προστασία χωρίς ερεθισμούς. Ένα βρεφικό προϊόν για εμάς στη ΜΕΓΑ δεν θα μπορούσε παρά να είναι Sensitive!  Γιατί τα Babylino είναι sensitive? Ενημερωθείτε παρακάτω…

 

Και για όλα αυτά υπάρχουν φυσικά αποδείξεις!

Τα Babylino είναι Sensitive γιατί…

…αγγίζουν το μωρό σας όχι απλά απαλά αλλά με προσεκτικά επιλεγμένα και πιστοποιημένα φιλικά υλικά για το δέρμα του. Περιέχουν εκχύλισμα χαμομηλιού, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες και διαθέτουν μια σειρά από σημαντικές εγγυήσεις ποιότητας και ασφάλειας.  

 

Διαθέτουν επίσημες Πιστοποιήσεις και Συστάσεις 

Όλα τα προϊόντα Babylino Sensitive δοκιμάζονται σύμφωνα με τα ποιοτικά πρότυπα και τη δερματική συμβατότητα που ορίζουν διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα, όπως:

 • Οι βρεφικές πάνες και πάνες-βρακάκια Babylino Sensitive διακρίθηκαν με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα από τα πιο ασφαλή βρεφικά προϊόντα της Ευρώπης, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση από ειδική κριτική επιτροπή της ΕΕ.
 • Επιπλέον, οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive και οι πάνες-βρακάκια Babylino Pants είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που έλαβαν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για την κατηγορία προϊόντων Ι (προϊόν κατάλληλο για νεογέννητα και μέχρι 3 ετών) ότι δεν περιέχουν πάνω από 200 βλαβερές ουσίες.
 • Είναι δερματολογικά και κλινικά ελεγμένες με άριστα αποτελέσματα (σφραγίδα ποιότητας 5 Star Seal), μετά από έλεγχο 4 εβδομάδων σε βρέφη υπό την επίβλεψη δερματολόγων και παιδιάτρων στο Ινστιτούτο εφαρμοσμένης δερματολογικής έρευνας Dermatest (Γερμανία).
 • Τις βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα της εταιρείας ΜΕΓΑ, συστήνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας.
 • Τις βρεφικές πάνες και πάνες-βρακάκια Babylino Sensitive συστήνει ο ΣΕΜΜΑ (Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας).

 

Τι είναι η πιστοποίηση Oeko tex?

Το πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100 είναι ένα ενιαίο σύστημα εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης, που αναγνωρίζεται διεθνώς και πιστοποιεί ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες. Η πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος και τη χρήση για την οποία προορίζεται. Το Babylino Sensitive έχει ελεγχθεί με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια που αντιστοιχούν σε προϊόντα που προορίζονται για βρέφη 0-3 ετών. Επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο και δεν γίνεται καμία αλλαγή στις α’ ύλες αν δεν έχουν περάσει πρώτα από τους αυστηρούς αυτούς ελέγχους.

 

Περνούν ελέγχους από διεθνή εργαστήρια κι οργανισμούς όπως:

 • EDANA-INDA (Βέλγιο - ΗΠΑ) : Ακολουθούμε  εγκεκριμένες μεθόδους των διεθνών οργανισμών για τους ελέγχους των α’ υλών μας.
 • SGS France (Γαλλία) : Οι διαπιστώσεις του εργαστηρίου μας, έχουν επιβεβαιωθεί, συγκρίνοντας με τα δείγματα που αποστέλλονται στο εργαστήριο SGS France.
 • GALAB Laboratories (Γερμανία) : οι παιδικές πάνες ελέγχονται για απουσία ανεπιθύμητων ουσιών και από το εργαστήριο GALAB. 
 • Innovhub - Stazioni Sperimentali per l' industria (Ιταλία) : οι παιδικές πάνες και οι πάνες-βρακάκια Babylino Sensitive περνούν επιτυχώς τους ελέγχους breathability - permeability.

 

Περνούν από ένα καθολικό σύστημα ελέγχου:

Στη ΜΕΓΑ, παράγουμε προϊόντα εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών, βασιζόμενοι σε ένα σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων που αποτελείται από το Εσωτερικό Σύστημα Ποιότητας, το οποίο είναι συνεχώς εξελισσόμενο, απόλυτα αυτοματοποιημένο και μηχανογραφημένο.

Το Quality Assurance (QA) της εταιρείας μας περιλαμβάνει ένα καθολικό σύστημα ελέγχου, με δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των προϊόντων σε όλα τα στάδια παραγωγής τους, καθώς και πλήρη έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού και των μονάδων παραγωγής:

 • Επιλογή προμηθευτών
 • Έλεγχος ποιότητας πρώτων υλών
 • Έλεγχος προδιαγραφών νέων υλικών και μηχανημάτων
 • Δικτυακοί έλεγχοι μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού
 • Αυτόματες κάμερες υψηλής ανάλυσης σε κάθε μηχανή που ελέγχουν κάθε ένα προϊόν, σε διάφορα στάδια της παραγωγής και το συγκρίνουν με το ιδανικό πρότυπο ενώ σε περίπτωση που δεν συμφωνεί το προϊόν απορρίπτεται αυτόματα
 • Εσωτερικοί εργαστηριακοί έλεγχοι* πρώτων υλών, σύμφωνα με μεθόδους EDANA / INDA
 • Εσωτερικοί εργαστηριακοί έλεγχοι* ετοίμων
 • Τμήμα ανάλυσης και επεξεργασίας μηνυμάτων, σχολίων- παραπόνων καταναλωτών
 • Ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες σε καταναλωτές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Μικροβιολογικοί έλεγχοι
 • Έλεγχος αποτελεσματικότητας των προϊόντων. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ειδικές κούκλες-μανεκέν από το διεθνώς αναγνωρισμένο εξειδικευμένο εργαστήριο SGS Lab Courtray για τον έλεγχο απορροφητικότητας και στεγνότητας των βρεφικών πανών και προϊόντων ακράτειας
 • Panel tests (εσωτερικα και εξωτερικά)

εσωτερικοί εργαστηριακοί έλεγχοι: το εργαστήριο της εταιρείας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ το έμπειρο προσωπικό παρακολουθεί καθημερινά τις προδιαγραφές των προϊόντων μας και διενεργεί ελέγχους συγκριτικής αξιολόγησης με προϊόντα του ανταγωνισμού.

 

Συμβουλευόμαστε ειδικές ομάδες επιστημόνων

Σε κάθε στάδιο ανάπτυξης και παραγωγής των προϊόντων Babylino Sensitive παίρνουμε τη σύμφωνη γνώμη από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, με τους οποίους συνεργαζόμαστε και η οποία αποτελείται από μαίες, μαιευτήρες, παιδιάτρους, δερματολόγους κλπ.

 

Διεξάγουμε έρευνες με ελληνίδες μητέρες

Στην Ελλάδα οι κλιματολογικές συνθήκες (π.χ περισσότερη εφίδρωση), οι συνήθειες μας, η διατροφή μας, ο τρόπος και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά στην Ελλάδα (π.χ. περισσότεροι ζεστοί μήνες σε σχέση με άλλες χώρες), η σημασία της φροντίδας  της ελληνίδας μητέρας… είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία, που διαφέρουν σε σύγκριση με χώρες του εξωτερικού.

Γι’ αυτό και για εμάς στη ΜΕΓΑ είναι πολύ σημαντικό να μη βασιζόμαστε σε έρευνες του εξωτερικού αλλά να διεξάγουμε τις δικές μας έρευνες στην Ελλάδα, να παίρνουμε την πολύτιμη γνώμη των ελληνίδων μητέρων έτσι ώστε να μπορούμε να καλύψουμε καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών μας… ακόμα και τις πιο ευαίσθητες.

 

Δεν χρησιμοποιούμε πειραματόζωα 

Η εταιρεία ΜΕΓΑ ελέγχει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της, με μεθόδους που δεν χρησιμοποιούν ζώα.

 

Πιστοποίησεις FSC & PEFC

Η Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε. επιδεικνύει σεβασμό προς το περιβάλλον  και δεσμεύεται για τη συμμετοχή της στην υπεύθυνη διαχείριση των δασών αφού είναι πιστοποιημένη κατά τα παγκόσμια πρότυπα αειφορικής δασικής διαχείρισης FSC και PEFC.

 

Πιστοποιήσεις ISO

Η εταιρεία μας, έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τον Περιβαλλοντολογικό Σύστημα ISO14001, το Σύστημα Υγείας & Ασφάλειας ISO45001 και το Συστημα Ενεργειακής Διαχειρισης ISO50001.

 • ISO 9001 : Πιστοποιεί ότι η εταιρεία μας εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων ατομικής υγιεινής, ιατροτεχνολογικών προϊόντων Class I κι εμποτισμένων μαντηλιών μας χρήσης (καλλυντικών και βιοκτόνων).
 • ISO 13485 : Πιστοποιεί ότι η εταιρεία μας εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων ακράτειας και συναφών προϊόντων Class I.
 • ISO 22716 : Πιστοποιεί ότι η εταιρεία εφαρμόζει Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές στα Καλλυντικά σε ό,τι αφορά στην παραγωγή, έλεγχος, αποθήκευση και μεταφορά καλλυντικών (εμποτισμένα μαντηλάκια μιας χρήσης).

 

Τον φιλικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό των πανών Babylino Sensitive, μπορείτε να τεστάρετε και εσείς, σύμφωνα με τα παρακάτω videos, ώστε να ελέγξετε την απορροφητικότητα, την απαλότητα, την ελαστικότητα αλλά και το πόσο τα φιλικά υλικά των Babylino Sensitive επιτρέπουν στο δερματάκι του μωρού σας να αναπνέει, κρατώντας το στεγνό και χαρούμενο!

 

              Απορροφητικότητα                                                   Απαλότητα - Ελαστικότητα              

 

 

                       Φιλικότητα                                                      Breathability (αναπνέει)

 

 

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.