Ανάπτυξη του νηπίου και ερεθίσματα επικοινωνίας (12+ μηνών)

Ανάπτυξη μήνα - μήνα

Το μικρό σας έχει πια αρχίσει να τελειοποιεί το συντονισμό των κινήσεών του. Στέκεται, μπουσουλάει με ταχύτητα αστραπής ενώ παράλληλα κάνει και τις πρώτες του δειλές προσπάθειες να σταθεί, στηριζόμενο από την καρέκλα, το τραπέζι ή το πόδι του μπαμπά. Είναι ο καιρός που σύντομα θα μπορεί να περπατάει κιόλας. Δώστε του παιχνίδια από τα οποία μπορεί να στηριχτεί, βοηθήστε το να σταθεί στα πόδια του και ενθαρρύνετέ το να σας πλησιάσει. Σταθείτε σε μικρή απόσταση και ανοίξτε την αγκαλιά σας ώστε να το παρακινήσετε να έρθει κοντά σας. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στην τόσο γλυκιά και ζεστή αγκαλιά της μανούλας;

Επίσης, έχει αναπτυχθεί σημαντικά η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να αντιδρά σε ερεθίσματα. Δώστε του παιχνιδάκια και δείξτε του πώς να τα βάζει μέσα σε κουτιά. Δώστε του χαρτιά και αφήστε το να τα μουτζουρώσει, να τα τσαλακώσει ή  να τα σκίσει. Μιλήστε του και βοηθήστε το να επαναλάβει αυτά που του λέτε. Τα μικρούλια, σε αυτήν την ηλικία, τρελαίνονται να αντιγράφουν τους μεγάλους και να προσπαθούν να κάνουν ό,τι κάνετε και εσείς.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.