Ασφάλεια στην παραλία

Η ασφάλεια στην παραλία το καλοκαίρι, είναι κάτι που προβληματίζει αρκετούς γονείς. Μια ευχάριστη περίοδος ανοίγεται μεν μπροστά τους, ωστόσο τα καλοκαιρινά μπάνια και τα παιχνίδια στην παραλία, μπορεί να κρύβουν κινδύνους που γεννούν ανησυχία στους γονείς. 

Siguranța pe plajă - Κεντρική Εικόνα

10 +1 Βασικές Οδηγίες Ασφαλείας στην παραλία και τη θάλασσα:

 1. Επιλέξτε παραλίες με καθαρά νερά. Η γαλάζια σημαία πάντα πιστοποιεί και εγγυάται την ποιότητα και την καθαρότητα των νερών.
 2. Δώστε στα παιδιά σας ξεκάθαρες οδηγίες. Πόσο βαθιά μπορούν να κολυμπήσουν, πώς να βουτάνε στο νερό, πόση ώρα επιτρέπεται να είναι στη θάλασσα και κάτω από τον ήλιο.
 3. Ζητήστε τους να αποφύγουν τις βουτιές σε μέρη που δεν γνωρίζουν το βυθό και να αποφεύγουν να σπρώχνουν το ένα το άλλο!
 4. Μην τα χάνετε ποτέ από τα μάτια σας! Ποτέ μην τα εμπιστεύεστε σε μεγαλύτερα παιδιά. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο κοντά του πρέπει να είστε. Στα μικρά παιδιά (π.χ. 3 χρονών) συνιστάται η επίβλεψη αφής - δηλαδή, να μπορείτε να πιάσετε το παιδί ανά πάσα στιγμή απλώνοντας το χέρι σας, ακόμη και αν βρίσκεται στην ακροθαλασσιά.
 5. Ελέγξτε αν υπάρχει μεγάλη κίνηση σκαφών ή αν γίνονται θαλάσσια σπορ κοντά στην ακτή.
 6. Αν το παιδί παρασυρθεί από κάποιο κύμα, τότε θα πρέπει να βουτήξετε αμέσως στη θάλασσα και να το πιάσετε.
 7. Μην αφήνετε τα παιδιά να κολυμπήσουν αν έχουν φάει. Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή περίπου 3 με 4 ώρες μετά το γεύμα. Διαφορετικά, υπάρχει πάντα ο σοβαρότατος κίνδυνος της εισρόφησης θαλάσσιου νερού στους πνεύμονες. Για τον ίδιο λόγο, μη δίνετε στο παιδί σάντουιτς ή πολλά φρούτα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία, ως πιο “ελαφριές τροφές” καθώς και αυτά πέπτονται δύσκολα.
 8. Μην εμπιστεύεστε τα μπρατσάκια και τα σωσίβια των μωρών στο 100%. Θα πρέπει πάντα να έχετε σωματική επαφή με τα παιδιά που δεν γνωρίζουν μπάνιο. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι πάντα τα κολυμβητικά σωσίβια επίβλεψης ή τα κολυμβητικά γιλέκα, που πωλούνται σε καταστήματα με αθλητικά είδη.
 9. Θυμηθείτε να δίνετε στο μωρό ή το παιδί σας νερό καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία για να μην αφυδατωθεί και χάσει τις δυνάμεις του.
 10. Ανανεώστε το αντηλιακό του σε τακτά χρονικά διαστήματα και ποτέ μην το αφήνετε χωρίς καπέλο.
 11. Πάρτε μαζί σας ένα τσαντάκι με όλα όσα ίσως σας φανούν απαραίτητα στην εξόρμησή σας στην παραλία. Πάρτε ιώδιο, τραυμαπλάστ και ειδικό υγρό για τα τσιμπήματα από τσούχτρες, μέδουσες, κουνούπια ή μέλισσες.

 

Πότε μπορεί να δει το μωρό μου ο ήλιος;

Οι παιδίατροι συστήνουν να μην εκθέτουμε το μωρό μας στον ήλιο πριν κλείσει τους 6 μήνες ζωής του, καθώς στα μωρά δεν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ το δέρμα τους  δεν έχει προλάβει να αναπτύξει κανένα προστατευτικό μηχανισμό απέναντι στην ακτινοβολία. Ο ασφαλέστερος σταθμός για την πρώτη εξόρμηση στην παραλία είναι τα γενέθλια του ενός έτους. Από εκεί και μετά, πάντα με αντηλιακό, καπέλο και φυσικά σε ώρες που δεν καίει ο ήλιος (όχι τις ώρες μεταξύ 11 και 4), το μωράκι σας μπορεί να απολαύσει τα πρώτα του μπάνια!

 

Είναι ασφαλές το αντηλιακό στο παιδικό δέρμα;

Οι υποαλλεργικές φόρμουλες των αντηλιακών, τα καθιστούν απολύτως ασφαλή για τα μωρά μας μετά τον 6ο μήνα της ζωής τους!  Προμηθευτείτε ειδικά αντηλιακά για μωρά ή παιδιά και ανανεώστε τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Συμβουλή

Κάθε παιδάκι έχει διαφορετικές ανάγκες με βάση την ηλικία του και την ευαισθησία του δέρματός του. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, για την καλύτερη προστασία του μικρού σας από τον ήλιο. 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Ασφάλεια στην παραλία | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.