Μικρά μυστικά στη βόλτα με το μωρό

Εγχειρίδιο με οδηγίες για την τέλεια βόλτα με το μωρό αλλά και πώς να γίνει κανείς τέλειος γονέας όταν περνάει έξω χρόνο με το παιδί του, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γιατί κάθε πλασματάκι, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με διαφορετικές ανάγκες. Γιατί κάθε ένας βρίσκει δικούς του πρακτικούς, έξυπνους τρόπους για να αντιμετωπίζει τις καθημερινές έκτακτες ανάγκες. 

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες πρακτικές ιδέες που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια…

Mici secrete pentru ieșiri fără griji - Κεντρική Εικόνα

 

  • Προνοήστε ώστε να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας ένα τσαντάκι «εκτάκτου ανάγκης». Οποιοδήποτε πάνινο τσαντάκι ή ακόμα και θήκη από μαξιλαράκι ιδανικά με φερμουάρ, έχει το επιθυμητό μέγεθος για να χωρέσει μία εφεδρική αλλαξιά (ρούχα, πάνα ή εσωρουχάκι, κάλτσες). Το πάνινο σακουλάκι μπορεί να χρησιμεύσει και ως μαξιλαράκι…
  • Πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί μπιμπερό ή μπουκαλάκι με νερό.  
  • Μην αμελείτε να έχετε πάντα στη τσάντα σας μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες και βρεφικά υποσέντονα.
  • Η τσάντα της μαμάς είναι «μαγική» και είναι χρήσιμο να υπάρχει μέσα ένα μίνι φαρμακείο που να περιέχει ένα roll on για τα τσιμπήματα, αντιπυρετικό, μικρά τραυμαπλάστ, αποστειρωμένες γάζες μίας χρήσης, οξυζενέ και τέλος φυσιολογικό ορό που μπορεί να είναι σωτήριος ακόμα και ως placebo για ένα ελαφρά χτυπημένο ή τρομαγμένο νήπιο.
  • Η «μαγική» τσάντα της μαμάς, δίνει και πάλι τη λύση στις αναμονές… Μέχρι να έρθει το φαγητό ή ο καφές που έχετε παραγγείλει, η σειρά σας στην τράπεζα ή στη δημόσια υπηρεσία… το πιστιρίκι μπορεί να παίξει με μία σβούρα, ένα γιο-γιο, τουβλάκια ή ακόμα και να ζωγραφίσει.
  • Στις μακρινές διαδρομές η παιδική μουσική και οι ιστορίες στο αυτοκίνητο μπορεί να απορροφήσουν τα μικρά από τον εκνευρισμό της αναμονής.
  • Το αυτοκίνητο είναι κρησφύγετο… μία εφεδρική ομπρέλα ή μία «αδιάβροχη μπέρτα» θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, εάν ξεσπάσει απρόσμενη βροχή.
  • Στο πορτμπαγκάζ ας υπάρχει μία έξτρα κουβερτούλα, συχνά μπορεί να φανεί χρήσιμη είτε για να σκεπάσετε το μωράκι σας που το πήρε ο ύπνος στη βόλτα, είτε για να καθίσετε σε ένα πάρκο κάτω και να στήσετε ένα γρήγορο πικ-νικ.
  • Μία γενική συμβουλή που αφορά όλους, είναι να υπάρχει ένα μικρό ποσό ασφαλείας στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου… ποτέ δεν ξέρετε πότε θα ξεμείνετε από χρήματα!
  • Τέλος, στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, προσθέτουμε και μία βρεφική πάνα καλού-κακού και την ανανεώνουμε αμέσως με μία καινούργια σε περίπτωση που αυτή χρησιμοποιηθεί.

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.