Εσείς τι κάνετε για την ασφάλεια του παιδιού σας;

Η συνεργασία μου με τη Babylino με έχει βάλει σε νέα "μονοπάτια" σκέψης. Στο συγκεκριμένο post, με αφορμή το κράνος, συζητάω μαζί σας για όλα όσα κάνει μια μάνα γύρω από την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του παιδιού της. 

Η ασφάλεια του παιδιού της είναι η #1 προτεραιότητα μιας μαμάς.

Εσείς τι κάνετε για την ασφάλεια του παιδιού σας; - Κεντρική Εικόνα

Με τη Babylino σκεφτήκαμε ότι είτε μιλάμε για την επιλογή της κατάλληλης πάνας, είτε για την απόφαση να μην βγει ποτέ το παιδί μου από το σπίτι με ποδήλατο χωρίς κράνος, ο κοινός παρονομαστής είναι πάντα το άγχος της μάνας για την ασφάλεια του παιδιού της.

Προσπαθώ κι εγώ να θυμηθώ τον εαυτό μου πριν γίνω μαμά και με βεβαιότητα σας λέω πως σπάνια με απασχολούσε το συγκεκριμένο θέμα. Ναι, με ενδιέφερε η δική μου ασφάλεια, αλλά οι σκέψεις μου γύρω από αυτό το θέμα σταματούσαν εκεί.

Από την ημέρα που απέκτησα τον Οδυσσέα και μετά, δεν είναι μόνο ότι νοιάζομαι για την ασφάλεια των δικών μου παιδιών, αλλά σαν ένστικτο ή σαν αυθόρμητη σκέψη, μόλις δω κάτι που πάει κόντρα στα νέα δεδομένα μου ταράζομαι. Δεν μπορώ να βλέπω παιδάκια στο δρόμο να κάνουν πατίνι χωρίς κράνος, δεν μπορώ όταν βλέπω παιδάκια στα διπλανά αυτοκίνητα να μην είναι δεμένα στα καθίσματά τους, δεν μπορώ όταν βλέπω οικογένειες να είναι έξω για φαγητό και οι γονείς να καπνίζουν σχεδόν μέσα στο πρόσωπο των παιδιών τους.

Από την άλλη, δεν σας κρύβω τη χαρά μου όταν φίλοι μου οι γνωστοί μου, φανατικοί καπνιστές, αποφασίζουν να κόψουν μια για πάντα το κάπνισμα, συχνά μέσα σε μια νύχτα, κρατώντας ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης στο χέρι.

Ξέρετε τελικά, η απόφαση να γίνεις γονιός δεν μπορεί να γίνει στο λεπτό. Θέλει γερά θεμέλια από πίσω και σοβαρές παράλληλες υπερβάσεις του εαυτού μας.

Πολλοί γονείς λοιπόν, επιλέγουν να κόψουν το κάπνισμα. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία αλλά πόσο μεγάλο κατόρθωμα είναι αυτό. 

Πολλές μαμάδες, και βάζω και εμένα σε αυτή την κατηγορία, επιλέγουν να μην πιουν δεύτερο ποτήρι κρασί σε μια βραδινή έξοδο (λέμε τώρα, όταν αυτή συμβεί!). Γιατί ξέρεις ότι στο σπίτι κοιμάται το μωρό σου και θες όταν επιστρέψεις να είσαι 100% νηφάλια.

Γινόμαστε υστερικοί με την ασφάλεια στα sports. Κράνη, επιγονατίδες, επικαλαμίδες και ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα εύθραυστα σώματα των παιδιών μας.

Επιλέγουμε το βαμβάκι! 100% βαμβακερά ζιπουνάκια και σεντόνια, 100% φυσικό σφουγγάρι, ό,τι πιο φιλικό για το ευαίσθητο παιδικό δερματάκι.

Στα λαχανικά και τα φρούτα, επιλέγουμε όσο το δυνατόν βιολογικά ή επισκεπτόμαστε αγορές με παραγωγούς για να προμηθευτούμε προϊόντα με τα ελάχιστα δυνατά χημικά. 

Στην επιλογή της πάνας των μωρών μας διαλέγουμε πάνες με πραγματικά φιλικά υλικά, και όχι απλά απαλά υλικά. Η πάνα, που αποτελεί στην ουσία "το εσώρουχο" του μωρού τα πρώτα χρόνια της ζωής του, μας ενδιαφέρει να είναι φτιαγμένη από υλικά ελεγμένα, απόλυτα φιλικά και ασφαλή, και μάλιστα με αποδείξεις. Οι φίλες μου κι εγώ επιλέγουμε ελληνικές πάνες Babylino Sensitive γιατί μεταξύ άλλων πιστοποιήσεων, είναι οι μόνες πάνες που έχουν λάβει Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, είναι κλινικά ελεγμένες με άριστα αποτελέσματα, μετά από έλεγχο 4 εβδομάδων σε βρέφη υπό την επίβλεψη δερματολόγων και παιδιάτρων στο Δερματολογικό εργαστήριο Dermatest και λόγω αυτών των σημαντικών πιστοποιήσεων είναι οι μόνες πάνες που συνιστά ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας. Κάντε κλικ εδώ, για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες! 

Κάθε μικρή κίνηση, κάθε μικρή απόφαση, δημιουργεί ένα butterfly effect. Κάθε μικρή σκέψη για αλλαγή στις συνήθειές μας, δημιουργεί περιβάλλον ασφάλειας για τα μωρά μας και τελικά αυτό είναι που θέλουμε να τους παρέχουμε, έτσι δεν είναι;

 

Εσείς λοιπόν, τι άλλο κάνετε για την ασφάλεια των παιδιών σας; 

Δείτε το βίντεο που ετοίμασα εδώ και φυσικά περιμένω τις ιδέες σας! 

 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.