Τα 5 πιο “ψαγμένα” πράγματα που κάνω για την προστασία του παιδιού μου!

Όλοι οι γονείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεγαλώσουμε ασφαλή και προστατευμένα παιδιά.

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Σε αυτό το blog post θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα 5 πιο “ψαγμένα” πράγματα που κάνω για την προστασία των παιδιών μου. Κι εγώ από αλλού τα έμαθα, δεν θέλω να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως έμπειρη μαμά, όμως και τα 5 τα θεωρώ πολύ πολύ σημαντικά.

Τα 5 πιο “ψαγμένα” πράγματα που κάνω για την προστασία του παιδιού μου! - Κεντρική Εικόνα

Πάρτε χαρτί και σημειώστε!

Νο1 : Αντηλιακό! Αφήστε το παιδί σας να το δει για λίγα λεπτά ο ήλιος!

Κι όμως! Τα Ελληνάκια είναι τελευταία στη λίστα των παιδιών της Ευρώπης όσον αφορά στην πρόσληψη της βιταμίνης D γιατί οι γονείς είμαστε τόσο επιμελείς (μπράβο μας!) με το αντηλιακό που το δερματάκι τους δεν μπορεί ποτέ να απορροφήσει αυτή την τόσο σημαντική βιταμίνη. Η πολλή προστασία δηλαδή, έχει φτάσει στο άλλο άκρο!

Η συμβουλή μου; Αφήστε το μωράκι σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα για 5 λεπτά στον ήλιο χωρίς αντηλιακό! Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών του και πρέπει με κάποιο τρόπο να την απορροφήσει! Προσοχή μην ξεχάσετε το καπέλο!!!!

Νο2 : Βαμβακερά ρούχα!

Ω ναι, πριν γίνω μάνα, ψώνιζα μόνο με κριτήριο το τι μου αρέσει! Σε όλα μου τα βαφτιστήρια, ανίψια και παιδιά φίλων μου, ντρέπομαι αλλά είναι αλήθεια, σίγουρα έχω πάρει ρούχα που δεν ήταν από 100% βαμβάκι... Το βαμβάκι είναι το μόνο υλικό που αγκαλιάζει τόσο σωστά και φιλικά το βρεφικό δερματάκι και θέλω να είστε αυστηροί σε αυτό! Επιλέξτε βαμβακερά ρούχα, πιζάμες και εσώρουχα και αν βρείτε και οργανικό βαμβάκι, τότε ακόμα καλύτερα!

Νο 3: Η επιλογή της σωστής βρεφικής πάνας!

Το ξέρετε, αγαπώ τη βρεφική πάνα Babylino Sensitive.  Νιώθω ασφάλεια που είναι η μόνη πάνα που έχει λάβει Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η πρώτη βρεφική πάνα στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100. Είναι πάνα δηλαδή, δερματολογικά ελεγμένη και σχεδιασμένη με υλικά φιλικά στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού και είναι πιστοποιημένη για απουσία 200 βλαβερών ουσιών. Όχι μόνο δηλαδή των ουσιών που είναι αποδεδειγμένα βλαβερές αλλά και όλων εκείνων που είναι ύποπτες ότι μπορεί να ερεθίσουν το βρεφικό δερματάκι.

Νιώθω ασφάλεια επειδή συνιστάται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας και έχει ελεγχθεί με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια που αντιστοιχούν σε προϊόντα που προορίζονται για μωράκια 0-3 ετών. Δεν είναι απλά απαλή και απορροφητική βρεφική πάνα, αλλά παρέχει μια πραγματικά φιλική προστασία στο ευαίσθητο δέρμα του Οδυσσέα και της Ιριάνας!


 

Νο 4: Το Wi-Fi

Το ξέρατε ότι μπορείτε να μειώσετε την ένταση του Wi-Fi στο σπίτι σας από το 5 που είναι κανονικά, στο 3; Κι όμως! Μπορείτε να έχετε ένα καλό ασύρματο δίκτυο που όμως δεν θα φτάνει ως τα δωμάτια των παιδιών σας όταν εκείνα κοιμούνται! Ζητείστε από τον τεχνικό σας να μειώσει την ένταση του ασύρματου δικτύου και φυσικά όταν τα παιδιά σας παίζουν με το κινητό σας ή το tablet σας επιλέξτε τη λειτουργία πτήσης, το γνωστό σε όλους "αεροπλανάκι"! 

Στο ίδιο πλαίσιο, πολύ σημαντικό είναι να μην αφήνετε το μωρό σας ενδιάμεσα στον πομπό και τον δέκτη μιας συσκευής. Για παράδειγμα αν έχετε κάμερα στο δωμάτιό του, μην βάζετε το μωράκι σας ανάμεσα στην κάμερα και την οθόνη που έχετε εσείς στο σαλόνι. Η σειρά πρέπει να είναι: μωρό - κάμερα - δέκτης.

Νο 5: Η μυστική λέξη!

Εκπαιδεύστε το παιδί σας στο τι θα πει “ξένος άνθρωπος” και προστατέψτε το δημιουργώντας μια…δική σας μυστική λέξη! Για παράδειγμα η λέξη "φράουλα" θα είναι η λέξη που θα πρέπει να ακούσει το παιδάκι σας για να φύγει από το σχολείο με κάποιον θείο ή φίλο σας που πήγε να το παραλάβει. Χωρίς τη λέξη κλειδί δεν θα δέχεται την παρέα από κανένα! Θυμηθείτε να αλλάζετε τη μυστική σας λέξη ανά περίπου 1 χρόνο. Μπορείτε να παίρνετε έμπνευση για τη "μυστική λέξη" από το αγαπημένο βιβλίο του παιδιού σας! 

Eσείς τι άλλο κάνετε για την προστασία των μωρών σας; 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Διαβάστε επίσης:

Τα δικά μου μυστικά για τη σωστή αλλαγή πάνας!

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.