Τα δικά μου μυστικά για τη σωστή αλλαγή πάνας!

Η αλλαγή της πάνας είναι ίσως η πιο συχνή καθημερινή συνήθεια που για όλους τους γονείς γίνεται μετά τον πρώτο μήνα, σχεδόν μηχανικά! Παρόλα αυτά, και έχοντας αλλάξει χιλιάδες πλέον πάνες στα δύο μου παιδιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες βασικές συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία πιο ευχάριστη και σίγουρα πιο ασφαλή!

Τα δικά μου μυστικά για τη σωστή αλλαγή πάνας! - Κεντρική Εικόνα

1. Ξαπλώστε το μωράκι σας απαλά επάνω στην αλλαξιέρα και όχι απότομα. Το μωρό σας που βρίσκεται στην αγκαλιά σας πιθανώς δεν θέλει να απομακρυνθεί, οπότε μην το αφήσετε απότομα, ακουμπήστε το σταδιακά, ακουμπώντας το επάνω στο στήθος σας και μετα χέρια σας κάτω από το κεφαλάκι του.

2. Σε όλη τη διαδικασία, να του μιλάτε, να του τραγουδάτε και να μην αφήνετε δευτερόλεπτο χωρίς βλεμματική επαφή!

3. Βάλτε κάτω από το κεφαλάκι του ένα μαξιλαράκι, μεγάλο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει το κεφαλάκι του σε κάποιο ξύλο, αλλά όχι τεράστιο ώστε να πονάει ο αυχένας του. Όσο μεγαλώνει το μωράκι σας, θα πρέπει να αλλάζετε και το μαξιλαράκι του.

4. Πριν ξεκινήσετε, τρίψτε τα χέρια σας για να ζεσταθούν. Μην ακουμπάτε το μωρό σας με παγωμένα χέρια γιατί ίσως εκείνο δυσανασχετήσει πολύ.

5. Ανοίξτε προσεκτικά την πάνα και καθαρίστε με απαλές κινήσεις με ένα υγρό μαντηλάκι. Προσωπικά αγαπώ τα μωρομάντηλα Babylino Sensitive γιατί αφενός έχουν απαλή, υποαλλεργική σύνθεση (και τα δύο μου μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δερματάκι) με άρνικα και χαμομήλι, και είναι πολύ παχιά, πράγμα που βοηθά στον πιο αποτελεσματικό και γρήγορο καθαρισμό! Για τις μαμάδες, το μεγαλύτερο πάχος του μαντηλιού, βοηθά στο να μην λερώνονται τα χέρια μας, ενώ το πλαστικό καπάκι βοηθά να διατηρήσει το προϊόν τόσο την υγρασία του όσο και το υπέροχο, μωρουδένιο άρωμά του!!  Να θυμάστε, τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν μόνο, αλλά και περιποιούνται το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προστασία από ερεθισμούς και συγκάματα! Εμείς τα έχουμε πάντα μαζί μας, από την πιο μικρή βόλτα ως το πιο μεγάλο ταξίδι! 

Εφαρμόστε την κρεμούλα του, όπως πολύ σωστά ξέρετε, αφήνοντάς την να στεγνώσει καλά και εφαρμόστε του την καινούργια πάνα.

Όσο για τις πάνες, εμείς χρησιμοποιούμε από την πρώτη ημέρα του Οδυσσέα, τις πάνες Babylino Sensitive που είναι δερματολογικά ελεγμένες και σχεδιασμένες με φιλικά στο δέρμα υλικά, γεγονός που πιστοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος και τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία περισσότερων από 200 βλαβερών ουσιών. Έτσι, προσφέρουν όχι μόνο εξαιρετικά υψηλή στεγνότητα, αλλά και σίγουρη, φιλική προστασία στο βρεφικό δέρμα. Δεν είναι πάνες απλά απαλές αλλά πιστοποιημένα φιλικές και ελληνικές!!

6. Καλύτερα να έχετε τις πάνες κοντά σας για να μην χρειαστεί να απομακρυνθείτε από την αλλαξιέρα. Εγώ τις έχω πάντα δίπλα μου και φροντίζω να έχω αρκετές για να είμαι πάντα σίγουρη πως δεν θα φύγω μακριά από την μπέμπα.

7. Κλείστε καλά την πάνα, ώστε να εφαρμόζει σωστά στο σωματάκι του μωρού σας και ντύστε το πάλι. Πάρτε το αγκαλίτσα και δώστε του ένα τρυφερό φιλάκι!

 

8. Τα μωρά αγαπούν τη “ρουτίνα”. Αν αλλάζετε πάνα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, συνεχίστε να το αλλάζετε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Θυμηθείτε ότι κάθε αλλαγή μπορεί να ταράξει το μωράκι σας..

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

 

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Τα δικά μου μυστικά για τη σωστή αλλαγή πάνας! | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.