Βασικές οδηγίες για την επιλογή της κατάλληλης πάνας

Η επιλογή της κατάλληλης πάνας είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος κάθε μωρού και τη σωστή ανάπτυξή του. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα μωρό περνάει περίπου 20.000 ώρες μέσα σε πάνες. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, το βρεφικό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και είναι σημαντικό να είναι υγιές. Επιπλέον, αποτελεί φραγμό μικροβίων, επομένως πρέπει να αποφεύγουμε ερεθισμούς, συγκάματα ή παράτριμμα. Έτσι λοιπόν, η επιλογή της πάνας προβληματίζει τους γονείς και είναι μια συχνή ερώτηση προς τον παιδίατρο.

Βασικές οδηγίες για την επιλογή της κατάλληλης πάνας - Κεντρική Εικόνα

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί μια πάνα ώστε να θεωρείται κατάλληλη;

  • Επιλογή του σωστού μεγέθους πάνας σύμφωνα με τα κιλά και τον σωματότυπο του μωρού, ώστε να εφαρμόζει καλά και να προσφέρει άνεση, επιτρέποντας στο δέρμα του να αναπνέει. Η καλή εφαρμογή της πάνας επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων στο μωρό.
  • Βασικό χαρακτηριστικό για την επιλογή της πάνας είναι η απορροφητικότητά της. Η πάνα του μωρού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απορροφητική, ώστε να κρατά το δέρμα του στεγνό και καθαρό, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες.
  • Η πάνα θα πρέπει είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής φροντίδα του μωρού. Πιο συγκεκριμένα, να είναι δερματολογικά ελεγμένη από εξειδικευμένα και πιστοποιημένα κέντρα και να μην περιέχει βλαβερές ουσίες για το βρεφικό δέρμα. Για το λόγο αυτό, η επιλογή μιας πάνας που φέρει πιστοποιήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική.
  • Να περιέχει υλικά υποαλλεργικά με καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως είναι το χαμομήλι.
  • Να είναι άνετη και ανθεκτική.
  • Χρήση πάνας βρακάκι στα μεγαλύτερα παιδιά, οι οποίες είναι πιο εύχρηστες διότι το παιδί δεν χρειάζεται να ξαπλώνει και λειτουργεί ως το μεταβατικό στάδιο έως το παιδί να αποχωρισθεί την πάνα και να ακολουθήσει τις συνήθειες των μεγάλων.

 

 

Κατερίνα Κατσιμπάρδη, MD, PhD

Παιδίατρος

Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ

www.katsibardi.gr

 

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Βασικές οδηγίες για την επιλογή της κατάλληλης πάνας | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.