Γρανίτα παγωτό για όλο τον χρόνο

Το παγωτό αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τα περισσότερα παιδιά. Φτιάξτε την σπιτική εκδοχή του, χωρίς λιπαρά και με τα πιο αγνά υλικά σαν βάση, φρούτα και μέλι! Φυσικά τα καλοκαιρινά φρούτα δίνουν ένα καλύτερο, γευστικά και χρωματικά, αποτέλεσμα.

Γρανίτα παγωτό για όλο τον χρόνο

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (μην συνδυάζετε περισσότερα από δύο φρούτα)
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 2 ασπράδια αυγού

 

Παρασκευή

  • Αναμίξτε καλά τα φρούτα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει πουρές
  • Βάλτε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και στα πλάγια.
  • Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη και αφήστε να παγώσει για 2-3 ώρες.
  • Χτυπήστε καλά τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα στο μπολ και χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ελαφρύ και να φουσκώσει.
  • Μοιράστε σε μπολάκια που κλείνουν και ξαναβάλτε στην κατάψυξη για άλλες 2-3 ώρες.
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.