Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Είναι μία επιλογή που αγαπάνε όλα τα παιδιά. Συνδυάζει το ζυμαρικό για ενέργεια, το γάλα και το τυρί για το ασβέστιο, το σπανάκι για το σίδηρο.

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια – 250 γραμμάρια
  • 3/4 κιλού σπανάκι
  • 4 φλιτζάνια τριμμένα τυριά
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Για την σάλτσα:

  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο

 

Παρασκευή

  • Σοτάρετε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα 2 ½  φλιτζάνια τριμμένα τυριά, το γάλα, το αλάτι, τον άνηθο και το πιπέρι, το απομακρύνετε από την φωτιά και περιμένετε να κρυώσει.
  • Με το μείγμα γεμίζετε τα κανελόνια και τα βάζετε δίπλα – δίπλα σε ένα πυρέξ.
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και αργά βάζετε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Περιχύνετε με την σάλτσα τα κανελόνια και με το 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο.
  • Σκεπάστε τα κανελόνια με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην παίρνουν αέρα.
  • Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά, με προσοχή να μην ξεραθούν.
  • Σερβίρονται ζεστά
Συμβουλή

Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.