
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι (240 ml) ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Παρασκευή
- Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
- Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
Πρόταση: Μπορείτε, αφού βουτυρώσετε το ταψί, να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη. Έτσι γίνεται πιο ξεροψημένο και γευστικό.
Συμβουλή
Οι πληροφορίες και διατροφικές προτάσεις σχετικά με τη βρεφική-νηπιακή διατροφή, είναι ενδεικτικές και αφορούν τις γενικές οδηγίες για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η στιγμή που κάθε παιδί μπορεί να εισαχθεί στις στερεές τροφές αλλά και ο χρόνος προσθήκης περισσότερων επιλογών στο διαιτολόγιο του, ποικίλλει και εξατομικεύεται. Παρακαλούμε να συμβουλεύστε τον παιδίατρό σας για τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του παιδιού σας.
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
Η παιδίατρος απαντά
Χρήσιμα Tips και Συμβουλές για γονείς
Γυμναστική για νέες μητέρες
Το Babylino Sensitive σε συνεργασία
με την Ελένη Πετρουλάκη
δημιούργησαν 3 διαφορετικά videos
άσκησης ειδικά για εσάς
Ονόματα
Βρείτε όνομα για το μωρό σας!
όλα τα ονόματα