Προορισμοί

Destinații - Κεντρική Εικόνα

Μουσεία

Ένας πολύ ωραίος προορισμός για βόλτα μπορεί να είναι η επίσκεψη σε κάποιο από τα κατεξοχήν παιδικά μουσεία της πόλης. Δείτε το πρόγραμμα του μουσείου από πριν, ώστε να γνωρίζετε αν υπάρχει και κάποια παράλληλη δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες (π.χ. ανάγνωση παραμυθιών) κάποια συγκεκριμένη μέρα. Προετοιμάστε το μικρό σας μέσα στην βδομάδα για το χώρο που θα επισκεφτείτε. Μιλήστε του για το τι θα δει και θα μάθει ώστε να το περιμένει με ανυπομονησία και να καταλάβει καλύτερα τα εκθέματα. Στα παιδικά μουσεία τα μικρά σας θα έρθουν σε επαφή με δραστηριότητες, παρουσιάσεις και διαδραστικά εκθέματα που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, αλλά και τον κόσμο που τους περιβάλλει, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

 

Χώροι γνώσης

Στη πόλη σας μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά μέρη στα οποία τα μικρά σας θα μάθουν ότι το παιχνίδι μπορεί να αποκτήσει και δημιουργικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα εκτός από διασκέδαση, με την καθοδήγηση του κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού που διαθέτουν. Πολλοί τέτοιοι χώροι μπορεί να αποτελέσουν τον τέλειο προορισμό για οικογένειες που διαθέτουν από δύο παιδάκια και πάνω, αφού εκτός από προγράμματα για νήπια και παιδία τέτοιοι χώροι διαθέτουν εξειδικευμένα προγράμματα ακόμα και για την βρεφική ηλικία. Τέτοια μέρη μπορεί να είναι:

Βιβλιοπωλεία & Παιδικές βιβλιοθήκες, που μπορούν να προσφέρουν εκδηλώσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κουκλοθέατρα, παιχνίδι με επιτραπέζια κ.ά.

Ωδεία με μουσικοκινητικά προγράμματα, όπου βρέφη και νήπια ακόμα και από δέκα μηνών, μπορούν να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής και να πάρουν τα πρώτα ερεθίσματα που είναι τόσο σημαντικά για την ψυχο-κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το Πλανητάριο, μπορεί να γίνει αγαπημένος προορισμός για παιδιά νηπιακής ηλικίας προσφέροντας παιχνίδι, αφηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και πειράματα που θα «θρέψουν» την φαντασία και τη γνώση τους.

Παιδικά εργαστήρια,  υπάρχουν σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη με πολλά προγράμματα για παιδιά κάθε ηλικιακής ομάδας (από 3 μηνών και άνω). Προγράμματα με κατασκευές, μουσική, γυμναστική, θέατρο ακόμα και μαθήματα μαγειρικής μπορούν να γεμίσουν ευχάριστα τις απογευματινές ώρες όχι μόνο των μικρών σας, αλλά και τις δικές σας. Πολλοί χώροι διαθέτουν και παράλληλα προγράμματα και σεμινάρια για τους γονείς.

 

Παιδικό θέατρο & παραστάσεις

Οι παιδικές παραστάσεις και το θέατρο έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη αναγνώριση από μικρά και μεγάλα παιδιά. Όλο και περισσότεροι αξιόλογοι καλλιτέχνες ασχολούνται με την παιδική σκηνή με αποτέλεσμα να είναι ένας θαυμάσιος προορισμός που έχει να προσφέρει πραγματικά πάρα πολλά στα μικρά σας. Μέσα από τις παραστάσεις, που τις περισσότερες φορές είναι και ως ένα βαθμό διαδραστικές, η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, η ενεργοποίηση της φυσικής περιέργειας και της διάθεσης για συμμετοχή,  η κοινωνικοποίηση, η ικανότητα του να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες, η ενίσχυση της έκφρασης και της φαντασίας τους μπορεί να τα βοηθήσει να πλουτίσουν τις εμπειρίες και την αυτοπεποίθησή τους κάνοντας πιο βιωματική και κατανοητή την γνώση που λαμβάνουν διασκεδάζοντας.

 

Πράσινοι προορισμοί

Βασικό μέλημά σας πρέπει να είναι η εξοικείωση του μωρού σας με τη φύση. Από την νηπιακή ακόμα ηλικία, ένα μωρό που έκανε τα πρώτα τα βήματα, βρίσκει μαγικό το να ανακαλύπτει τον κόσμο παίζοντας με το χώμα ή τα βότσαλα στην παραλία, από το να παίζει στο δωμάτιό του με ένα ακόμη εκπαιδευτικό παιχνίδι. Μη ξεχνάτε ότι, η διαμονή σε ένα αστικό περιβάλλον, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να πηγαίνετε τα παιδιά σας σε μέρη όπου μπορούν να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον. Η εξοικείωση των παιδιών με τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ζώα και τα έντομα είναι σημαντική για την ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη.

Το περιβάλλον προσφέρει υπέροχες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους. Μαθαίνουν να μην φοβούνται, να σέβονται και να προστατεύουν τη φύση. Ενδυναμώνουν το σώμα τους και αποκτούν ενδιαφέροντα εκτός σπιτιού. Ακόμη, και το καθαρό οξυγόνο λειτουργεί ως μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξή του. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να βρεθείτε με όλη την οικογένεια ενισχύοντας την οικογενειακή σας συνοχή και να δημιουργήσετε ωραίες αναμνήσεις σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Βγείτε λοιπόν με τα παιδιά σας έξω από το σπίτι! Αφήστε τα να πιάσουν, να μυρίσουν και να νιώσουν ό,τι έχει να κάνει με τη φύση, χωρίς να ανησυχείτε μην λερωθούν.

Θεματικά πάρκα, όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν παίζοντας σε προστατευμένο και καθαρό περιβάλλον. Πολύ ενδιαφέροντα θεματικά πάρκα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Ενημερωθείτε λοιπόν ακόμα και πριν από τις διακοπές σας αν στο μέρος που θα επισκεφτείτε υπάρχει κάποια δραστηριότητα τέτοιου τύπου.

Κτήματα, τα οποία διατίθενται στο κοινό, που στην πλειοψηφία τους είναι και δημόσια, αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης για τις οικογένειες. Πάρτε τους φίλους σας, φορτώστε τα ποδήλατά σας, ετοιμάστε απλά και χορταστικά σνακ για το πικ - νικ σας και περάστε όλη σας την ημέρα στον ποιο κοντινό σας πράσινο παράδεισο.

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα ζωολογικά πάρκα στην Ευρώπη. Είναι μια εξαιρετική πρόταση που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιμόρφωσης. Σε μια έκταση 200 στρεμμάτων μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά 2000 ζώα από 350 διαφορετικά είδη και να θαυμάσουν τα πανέμορφα θαλάσσια θηλαστικά! Απολαύστε μια μαγευτική διαδρομή στις 5 ηπείρους της γης μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα , ξεναγήσεις ή απλή επίσκεψη. Ακόμα υπάρχει χώρος για να κάνετε και ένα ιδιαίτερο πικ-νικ αφού το πάρκο απαιτεί πολλές ώρες για να το δείτε όλο και είναι σίγουρο ότι τα μωρά σας θα πεινάσουν!

 

Παιδικές χαρές & Λούνα Παρκ

Παιδικές Χαρές & Λούνα Παρκ είναι ένας θαυμάσιος προορισμός και για εσάς και τα μικρά σας. Οι περισσότερες περιοχές, διαθέτουν τουλάχιστον μια Παιδική Χαρά που το μικρό σας λατρεύει να πηγαίνει. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παιδική χαρά είναι μια μικρή ανοιχτή κοινωνία όπου μπορεί κανείς να συναντήσει όλων των ειδών τους χαρακτήρες τόσο στα παιδάκια όσο και στους γονείς. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε πως διαμορφώνετε ο χαρακτήρας του μικρού σας και ακόμα να κάνετε και μια αυτοκριτική για το πώς συμπεριφέρεστε εσείς σαν γονέας.

Είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να αξιολογήσετε πριν την επίσκεψή σας σε έναν τέτοιο χώρο.

Θα ξεκινήσουμε με το πιο στοιχειώδες που είναι να δείτε αν αρμόζει στην ηλικία του μικρού σας η Παιδική Χαρά ή το Λούνα Παρκ που θα επισκεφτείτε. Πολλές Παιδικές Χαρές όπως και Λούνα Παρκ διαθέτουν ειδικούς χώρους και παιχνίδια ακόμα και για μωρά από 5 μηνών.

Επιθεωρήστε καλά τα παιχνίδια και δείτε αν υπάρχουν σπασμένα ή σκουριασμένα μέταλλα με αιχμηρές γωνίες. Γενικά, τέτοιοι χώροι θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και να είναι καθαροί από σκουπίδια.

Προσέξτε ο χώρος να έχει φυσική ή τεχνητή περίφραξη, ειδικά αν είναι κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο. Έτσι, δεν θα υπάρχει κίνδυνος το μικρό σας να διαφύγει της προσοχής σας και να το «σκάσει». Επίσης με αυτό τον τρόπο προστατεύετε ο χώρος και από αδέσποτα ζώα.

Υπάρχει προσωπικό με αισθητή την παρουσία του και θα μπορέσει να σας βοηθήσει σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι και είστε μόνοι σας με το μωρό σας.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι, επειδή όσο και να προσέχετε υπάρχει πάντα η πιθανότητα το μικρούλι σας να πέσει και να χτυπήσει να έχετε μαζί σας ένα mini παιδικό φαρμακείο ή έστω μαντηλάκια αντισηπτικά για ένα τοπικό καθαρισμό σε μια γρατζουνιά ή ένα μικρό χτύπημα!

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.