Δραστηριότητες για την διαδρομή

Ποιος είπε ότι η διασκέδαση της οικογενειακής βόλτας πρέπει να ξεκινάει αφού φτάσετε στον προορισμό σας? Η διαδρομή με το αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για όλη την οικογένεια να έρθει πιο κοντά και να αναπληρώσει τον χρόνο που χάνεται λόγο υποχρεώσεων μέσα στη βδομάδα. Ανάλογα με το αν η διαδρομή προς τον προορισμό σας, είναι από 5 λεπτά μέχρι αρκετά χιλιόμετρα, μπορείτε να τον εκμεταλλευτούμε με πολύ ωραίους και δημιουργικούς τρόπους για να την κάνετε πιο απολαυστική και λιγότερο κουραστική για εσάς και τους μικρούς σας πρωταγωνιστές.  

Δραστηριότητες για την διαδρομή

Μουσική – Τραγούδια

Μια πολύ αγαπημένη δραστηριότητα για τα μικρά σας είναι σίγουρα να ακούνε τα αγαπημένα τους cd με παιδικά τραγούδια. Σύμφωνα με την ηλικία του μικρού σας, διαλέξτε τραγουδάκια με ανάλογο περιεχόμενο. Όσο το παιδάκι σας μεγαλώνει, εκτός από τη διασκέδαση που μπορεί να του προσφέρει ένα cd που θα επιλέξετε, μπορείτε να βάλετε στις επιλογές σας και κάποια με τραγουδάκια που μπορούν να προσφέρουν και γνώση στο μικρό σας όπως να μάθουν τα χρώματα, τους αριθμούς, τα ζώα κ.ά. Και φυσικά μη διστάσετε να τραγουδήσετε μαζί του!!

 

Παιχνίδια με…  ερωτήσεις, λέξεις, ψάχνω – βρίσκω

Για παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας, παιχνίδια με ερωτήσεις, λέξεις και ψάχνω-βρίσκω μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικά και να κρατήσουν από λίγα λεπτά μέχρι πολύ ώρα για μεγαλύτερες διαδρομές. Τέτοια παιχνίδια εκτός από διασκέδαση θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους και θα τους προσφέρουν με διασκεδαστικό τρόπο γνώση!

Το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων: Πείτε στο μικρό σας να βάλει στο μυαλό του ένα αντικείμενο που βρίσκετε μέσα στο αμάξι, κάντε του 20 ερωτήσεις που θα πρέπει να σας απαντήσει με ναι και όχι, μέχρι να βρείτε το αντικείμενο. Για να γίνει το παιχνίδι πιο εύκολο για μικρότερο παιδάκι πείτε του να σκεφτεί κάποιο ζωάκι, ένα παιχνίδι ή ακόμα και ένα φαγητό.
Βρείτε λέξεις που αρχίζουν με το ίδιο γράμμα από το όνομα του προορισμού σας.
Ψάχνω-βρίσκω αυτοκίνητα. Μετρήστε πόσα αυτοκίνητα με το ίδιο χρώμα θα περάσουν από κοντά σας ή θα είναι παρκαρισμένα από τα σημεία που περνάτε.

 

Cd με παραμύθια

Τα cd με τα παραμύθια είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να απασχολήσετε το μικρό σας μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορεί ακόμα να σας βοηθήσει να κοιμίσετε το μικρό σας, ειδικά για διαδρομές που κρατάνε πολύ ώρα και χρειάζεται να ξεκουραστεί και εκείνο και εσείς. Επίσης μπορείτε σε αυτοκίνητα που διαθέτουν αυτή την λειτουργία, ακόμα και να απομονώσετε τα μπροστινά ηχεία ώστε να ακούγονται τα παραμύθια ή η μουσική μόνο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να μπορέσετε και εσείς να κάνετε πιο εύκολα μια συζήτηση με τον σύντροφο ή την παρέα σας.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Δραστηριότητες για την διαδρομή | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.