Ο μπαμπάς δουλεύει

Είναι σημαντικό για το παιδί να ξέρει γιατί λείπει ο μπαμπάς, πού πάει και πώς μπορεί να τον βρει. Το παιδί γνωρίζει ότι καθημερινά χρειάζεται να πηγαίνετε στη δουλειά.

Ο μπαμπάς δουλεύει

Εξηγήστε του πως με αυτόν τον τρόπο κερδίζετε χρήματα για να αγοράζετε πράγματα που έχετε ανάγκη.

Ακόμη κι ένα μικρό παιδί μπορεί να το καταλάβει («εάν ο μπαμπάς δεν δουλεύει δεν θα μπορούμε να έχουμε φαγητό, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία»).

Μπορεί σε κάποια στιγμή της ημέρας να θελήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας πει κάποιο κατόρθωμά του.

  • Ακόμη και από την δουλειά, μιλήστε του για λίγο και υποσχεθείτε του να πείτε περισσότερα όταν επιστρέψετε στο σπίτι.
  • Εάν χρειαστεί να λείψετε για πολλές μέρες, ενημερώστε ο ίδιος το παιδί από πριν και προσπαθήστε να καλύψετε την άμεση επικοινωνία με τηλεφωνική (π.χ. κάθε βράδυ ένα τηλέφωνο για να το ρωτήσετε πως πέρασε την ημέρα του).
  • Αποκτήστε παρέα κάποιες συνήθειες. Κάθε βράδυ να του λέτε ένα παραμύθι πριν κοιμηθεί, μια βόλτα σε κάποιο αγαπημένο μέρος, μετά το ταξίδι να παίξετε με κάποιο παιχνίδι που του αρέσει πολύ.
  • Συνηθίστε να του λέτε κι εσείς νέα σας. Για κάτι ξεχωριστό που έγινε στη δουλειά ή στο ταξίδι που πήγατε. Φυσικά μην το φορτώνετε με προβλήματα που δεν μπορεί να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει.
Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.